Coronaproof Lawa’s met take away

Expect the unexpected. Als doemdenker ben ik daar behoorlijk goed in. Pleisters mee, zong het nog rond in mijn koppie, maar zoveel te doen. Zo weinig tijd en zoveel afleiding!

Wandelschoenen uit het stof

De ochtend begon voorspoedig met een douche, alle was (!!) wegwerken en fris in een strakke wandeloutfit! Helemaal klaar voor de lange wandeling, into the wild. De wandelschoenen onder het stof weggehaald. En als doemdenker nog een extra paar sneakers mee, want hee, je weet maar nooit straks heb ik blaren. De tijd tikte door en vanwege het tijdslot moesten we op tijd zijn in Westerbork. Tien uur in de ochtend starten. Sharp. In alle haast die wandelschoenen maar even snel dichtstrikken en hop in de auto!

Smulroute Abdij de Westerburcht

Een half uurtje later… ietsjepietsje te laat, maar we zijn in Westerbork en komen aan bij Abdbij de Westerburcht om te starten met de Smulroute. Herinner me bij aankomst plots dat we hier ook eens gelogeerd hebben en een saunaatje hebben gepakt! Leuke tent.

Na een lekkere cappuccino en voor Job een warme choco, stond vooral Kai te popelen om te starten met de ‘lawa’ van 12 km. We ontvingen de wandelroute en kregen de lekkere take away bij Abdij de Westerburcht en gingen op pad.

Kai had al meteen hoge nood, maar ik was voorbereid. Met een gevuld poepzakje in de hand liep ik verder op zoek naar een prullenbak.

Toen gebeurde het onverwachte, maar wel verklaarbaar achteraf! Ik bleef haken met mijn ene wandelklomp aan de andere! De haakjes had ik niet allemaal vastgemaakt in alle haast en de lus van mijn gestrikte veter van de ene klomp haakte aan de andere klomp. BAM! Daar lag ik.

Het kon minder

Omdat het allemaal wat slomig ging, had ik mazzel met het warm gevulde poepzakje in mijn hand, kortom het kon nog veel minder! Alleen miste ik nu wel ff de pleisters die alleen in mijn hoofd aanwezig bleken te zijn. Ik schampte mijn hand en mijn pols ving mijn enorme lichaamsgewicht op, maar had gelukkig zakdoekjes in mijn tas. Ik hijste mezelf weer omhoog en hop, maar gewoon weer verder. Een goed begin, is het halve werk 😉 haha Na het eerste deel door het dorp Westerbork, kwamen we al snel in een leuk bos, wat over ging in een prachtig weids natuurgebied met prachtige heide en mooie oude bomen.

IJzertijdboerderij Westerbork

Bij de eerste pitstop, heerlijke hapjes bij de Ijzertijdboerderij en voor Kai lekkere brokjes (ja, ik was voorbereid). Er kwamen ruiters voorbij, een mooi gezicht. En er waren al wat wandelkoppels uit een ander tijdslot, maar verder was het rustig! We genoten van de hapjes en wat te drinken en liep verder.

Van daaruit langs het natte heidegebied, waar Kai ook even kon drinken. Daar zagen we een ooievaarskoppel. Een lieflijk gezicht. Job kletste honderduit en de stemming zat er goed in, ondanks de turbulente start ;-). We liepen langs water, en langs oude scheve bomen, een prachtige dode boom en an verder lopen, lopen en lopen, kwamen we uit in het dorpje Orvelte.

Orvelte

Eeuwen geleden kwam ik hier nog eens met mijn ouders. Het hele dorp is een soort openluchtmuseum. Er lopen kippetjes rond (die bleven niet ongemerkt bij Kai) en er zijn prachtige oude boerderijen. We deden er een korte pauze bij Het Bakkershoes waar we een koffietje namen met een “Orvelter neutje”. Job kreeg een zuurstok en appelsap. Als je niet zo onwetend als ons bent, is even verder een bankje waar je kunt zitten. Wij zaten in het gras.

Na wat verdere omzwervingen, links, rechts, hebben we inmiddels heel wat kilometers in de benen. En dat voelen we. Job werd wat stiller en wij voelden onze benen ook wel! En de zon verdween wat, dus we waren er wel aan toe om even op te warmen. We kwamen aan in het dorp en bewonderden bepaalde mooie nieuwe woningen. Terug bij de Westerburcht, bleek dat we nog een broodje kregen. Vega of met vlees. We genoten alledrie van een heerlijk broodje (take away uiteraard) als afsluiting van de wandeling.

Al met al wat het een heerlijke dag. We hadden tijd om lekker bij te kletsen en mijn telefoon had ik thuisgelaten (eigenlijk vergeten) en dat beviel me uitstekend. De natuur was prachtig in de omgeving en omdat we ook nog door het dorp Orvelte kwamen, was de wandeling ook afwisselend. De hapjes waren heerlijk en toen we na 5 uur wandelen terug waren, viel het lekkere broodje ook in goede aarde! Kortom, zeker een aanrader om te doen! Mocht je vragen hebben, stel ze hieronder gerust. Oh ja de prijs van de wandeling inclusief take away is €19,-.

Tip van de dag

Heb jij ook wandelschoenen met haakjes? Zorg ervoor dat ze allemaal met veter vastgehaakt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9e15a334ca

Meest recente berichten

nl Dutch
X