Dag 1, de rust verstoord!

1e dag Kythira, de rust verstoord!
We starten de ochtend met een wandeling met de hondjes. Maar niet voordat we eerst even naar de bakker gaan. Onze overbuurman Pavlos runt de beste bakkerij van het eiland en het is op loopafstand van ons huis. Omdat we in het dal zitten, is het wel even een klimmetje. Maar aangezien ik tot nu toe door het reizen niet heb gesport, is het eigenlijk gewoon goed voor me.
We hebben het zweet goed los als we aankomen. De hondjes maken we vast op de speciale “dog parking”. We bestellen natuurlijk te veel; een whole wheat round bread, 2 spinach rolls, 1 sweet roll (voor bij de koffie) en heerlijke havermoutkoekjes met gezoet met honing vh eiland en cranberries en choco chips.
Door naar het dorp, weer wat klimmen. De honden kunnen lekker los hier als het pad begint. En zo via een rondgang komen we uit in de vallei. Heerlijk verfrissend. Af en toe haal je een ‘kletspoot’ maar we hebben sneakers aan die zo weer droog zijn. Balanceren over de stenen, langs het kabbelende water. Magisch. Een korte klim brengt ons weer thuis bij onze huisjes in de vallei.
In de middag gaan we naar het strand. Ik kom erachter dat er nog een strand dichterbij is dan Fourni beach. Fourni beach is doorgaans rustig en de route is toeristisch 😉 vanaf ons huis in 10 minuten. Een video is te vinden op ons Youtube kanaal.
Op 8 minuten rijden van onze huisjes ligt het strand Platia Ammos via een normale weg te bereiken. Een rustig strand maar heerlijk als de golven niet te wild zijn. Hier Kai op het strand van Platia Ammos.
De genieten van het strand en de zon en eten op de terugweg bij de buren in Karavas. Het restaurant serveert ons biftekki, met rijst gevulde tomaten en een griekse salade. Eenvoudig en gezond. We lopen terug naar huis.
De avond liep iets anders. Onze gasthond is plots foetsie. Een luid gekakel en geblaf, wijst ons de weg. Ze heeft een hobby gevonden. Uitbreken uit onze (blijkbaar niet goed genoeg omheinde tuin) en achter de nijlgans van de buurman aanjagen. Laaiend van woede is hij. We vangen de hond. Die overigens alleen maar wil opjagen en verder niks doet gelukkkg. My God. Ruzie met de buurman. Het laatste dat ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X