De Oude Stuw

Diet Daleman

22 maart 2021

Geen reacties

De Oude Stuw

Wat we niet wisten, is dat we uiteindelijk bijna 10 kilometer gingen wandelen. Maar we hadden geen spijt! Ook niet achteraf 😉 We genoten ervan met volle teugen. Wat een rust en wat een schoonheid. Natuurlijk wandel ik veel met onze hond Kai, maar ik wilde ook weer eens een nieuw gebied leren kennen. Op 17 km rijden vanaf ons huis, rijd je naar Roden en navigeert via Google Maps naar ‘De Oude Stuw Sterrebos’. Ik parkeerde de auto langs de kant van de weg en we starten meteen vanuit een wel heel prachtig punt!

We, is ik en mijn collega Eva. Normaliter controleert Eva alle Overnachten in Stijl accommodaties voor ons, na de schoonmaak, plant ze ons personeel en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt. Teveel om zomaar even op te noemen. Eva is dan ook enorm gestructureerd en georganiseerd! Heerlijk! Nu hebben we minder werk en ook tijd om er even samen op uit te trekken. Omdat Eva pas is afgestudeerd, help ik haar ook met solliciteren op ‘de echte volwassen banen’. hahaha Maar oeff, wat zou ik haar missen als ze een nieuwe baan heeft! Enfin, beide hebben we een goede wandelconditie dus hop op pad!

Rood gele route

We volgen de geel-rode bordjes en we starten bij de prachtige stuwdam, met daar een prachtige vistrap met goede stroming. Aal, snoek en allerlei andere vissen, leven er het goede leven. Er is daar ook een picknick bank, dus als je een culinaire break wilt, dan loop je snel even naar je auto om daar wat te halen als beloning voor de wandeling. Maar ook is er onderweg nog een take away gelegenheid (van woensdag tm zondag geopend Herberg van Es), echter is dit wel al na een anderhalf uur wandelen (zo ingeschat vanaf de Oude Stuw).

Al snel kwamen we via het gebouw van de voormalige Sterrenwacht, bij het prachtige Mensingebos. Even over de Voormalige Sterrenwacht. Deze stond dus te huur voor €85.000 per jaar als kantoorpand. Nu is het plan van Eigenaar Wim Verkaik om er appartementen in te maken, maar is er blijkbaar gedoe waardoor de vergunningsprocedure, die al 2 jaar in beslag nam, opnieuw opgestart moet.

Stampotwandelroute

Terug naar de wandeling. Als je de geel/rode route volgt, kom je op de terugweg langs Herberg Van Es. Hier kun je overigens ook de Stampot Wandelroute volgen. Je begint daar dan met koffie, thee of warme choco met een versnapering en eindigt daar ook en neemt dan een stampotje mee ‘to go’ om thuis op te eten. Als ik dat had geweten, was ik daar natuurlijk gestart om dit eens uit te testen! Maar wie weet, komt er binnenkort een volgende keer! Lees nu ook onze culinaire lange wandeling in Westerbork of lees over het rondje Paterswoldsemeer. Ook is er nog een website voor als je juist dit gebied in Roden en het Mensingebos wilt verkennen, deze heet Wandelenrondroden.nl

Al met al begonnen we het al flink te voelen in onze benen, maar ik werd vooral een beetje hongerig! En kreeg gedachten over de snackbar. Maar gelukkig wist ik de gedachten weer weg te drukken haha. We keurden de boerderijen onderweg, oud, nieuw, mooi gemaakt of niet. Heerlijk zo lekker even oordelen!

3 uurtjes wandelen

Hierbij nog wat foto’s van de prachtige wandeling. We starten rond half 11/ 11 uur en om 14 uur was ik weer thuis na het thuisbrengen van Eva. Heb daar snel even 2 boterhammetjes voor mezelf klaargemaakt en een kopje thee en onze Job weer van school gehaald. En Kai? Die was ook eindelijk es KNOCKOUT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_616a9f0133289

Meest recente berichten

nl Dutch
X