Favorite terraces Groningen

Diet Daleman

27 mei 2021

Geen reacties

Favoriete terrasjes in Groningen

Even genieten van een flesje wijn op het terras met een bittergarnituurtje. Je kunt me niet blijer krijgen. We ontdekten weer wat leuke terrasjes opnieuw. Natuurlijk is er al meer over geschreven, maar ach nu hoor je meteen mijn verhaal erbij! Als de restaurants weer openen, zal ik ook een top 3 maken van de restaurantjes die we weer gaan vereren met een bezoekje 😉

Zonde om niet te delen met jullie natuurlijk! Ik houd wel van een beetje stijlvol, zoals jullie misschien wel gemerkt hebben dus ik heb wel een specifieke smaak! Put your seatbelts on for my favorites 😉 Terrasjes dus!

  1. Stads en terrascafé Pronk Deze locatie ken ik vooral van gezellige etentjes met buurtgenoten. Elk jaar komt Margriet uit Nieuw Zeeland en die trakteert ons dan op een etentje (hoeft ze niet te doen, maar we zijn soort van familie geworden na al die jaren). We zaten dan met elkaar binnen. Maar recent kwam ik erachter dat het café een geweldig terras heeft met heerlijke loungehoekjes en prachtige vuurtafels. Neems eens een kijkje, zou ik zeggen! De ingang naar het terras zit aan de zijkant van het pand.
  2. De Prinsenhof is voor mij een plek waar ik één paar keer per jaar met wat oud-collega’s afspreek. Eigenlijk niet vaak genoeg 😉 Het is dan altijd een hele gezellige avond waarop we veel bij te kletsen hebben over werk en onze levens! In het Grand Café (ik noem het Brasserie) kun je heerlijk zitten. De hoge plafonds, de kunst en het design Ik smelt ervoor. Mijn favoriete plek is aan de grote marmeren tafel (dit is een prachtig design van Saarinen). Vanuit de ophoging kijk je de zaal in en kun je optimaal genieten van de gezellige en niet te lawaaiige drukte. Het zoemt! De Prinsenhof staat in de top van beste hotels van Nederland (maar natuurlijk niet te vergelijken met onze stijlvolle hotelhuisjes ;-)) Behalve heerlijk dineren, kun je ook lekker ontbijten en lunchen op de binnenplaats. Een bezoekje brengen aan de Prinsentuin, mag ook zeker niet ontbreken. De fotó’s op de website zeggen genoeg. Ik bestel meestal als ‘dessert’ de handgemaakte bonbons en de macarons, daarnaast een Liquor 43 met een goede cappuccino.
  3. Bottega Boccaccio is the place to be als je echt even de mediterraanse sfeer wilt opsnuiven. Het overdekte terras lijkt op die smalle oplopende straatjes die je ook in Italië en Spanje tegen kunt komen. In Groningen staat het bekend als het Tapasstraatje. Ik kwam er vroeger met twee collega’s van mijn eerste werkgever, met enige regelmaat en heb daar hele goede herinneringen aan. Een aanrader om lekkere tapas te bestellen en een roséetje te drinken. Gewoon heel gezellig vooral! Neem wel een brilletje mee voor de menukaart (tenminste zo herinner ik het me ;-))
  4. Zoals jullie wel hebben gemerkt, vinden we oude en karakteristieke huizen erg mooi. Het Feithhuis is ook zo prachtig en heeft een geweldig terras aan de achterzijde. Helemaal besloten en in stijl. Eigenlijk zeggen de foto’s op de website wel genoeg, dus neem er gerust een kijkje. We werden er uitgenodigd voor huwelijken, maar kwamen er ook voor een leuke debuutvoorstelling van het kunstcollectief Zuhause.
  5. Houd je ervan om de stad echt een beetje te ontdekken en niet op alle voordehand liggende plekken te komen. Ga dan eens op zoek naar de Grote en Kleine Kromme Elleboog. Hier zitten vele leuke eetgelegenheden en ook een heel gezellig terras op het Uurwerkersplein. Je kunt er lekker lunchen of eten bij de Uurwerker. Het is een bruizend bolwerk voor jong en oud en je hebt er echt het ademt onze universiteitsstad uit! Dus houd je van lekker borrelen en bruizen? Ga hierheen.
Tapasstraatje Boccaccio

Wil je meer lezen over de beste terrassen in Groningen? Er zijn natuurlijk nog velen met mij die hierover leuke stukjes hebben geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_616a8d57d005a

Meest recente berichten

nl Dutch
X