Kai, onze Ierse setter als therapiehond!

Diet Daleman

18 februari 2021

Geen reacties

Kai, onze Ierse setter als therapiehond

Stokstijf stil staat hij. Bevreemdend. Als bevroren. Een grote stoere Rhodesian Ridgeback kruising. Aan een lange lijn. Ik herken onze juf Sietske waarbij we de puppy training hebben gevolgd. En er is een dame bij, waarschijnlijk de eigenaresse. De hond is bang, getraumatiseerd. Wil niet spelen. En uit angst kan hij hard weglopen.

Kai is altijd voorzichtig en speelt enorm graag. Zo ontdooit ook een kleine beetje deze grote vriendelijke en niet zo’n stoere reus. Vooral als Kai een stokje pakt en er langs huppelt met zijn lange poten. Na een kort contact, loop ik weer naar huis. Naar ons Lakehouse, want daar zijn we nu het zo mooi sneeuwt en vriezen gaat.

Een paar week later ontvang ik een email van Sietske van Hondenschool Stadspark. Met de vraag of ik Kai wil inzetten als therapiehond voor Boas tijdens een 1 op 1 sessie. Boas, de bevroren hond. Natuurlijk wil ik dat! We spreken af op een omheind terrein van een vriendin van Sietske. En de eigenaresse heet Margriet, weet ik nu.

In het begin gingen de beide heren hun eigen gang. Maar op een gegeven moment, ging de beer los 😉 Ze speelden, stoeiden en spiegelden echt hun gedrag aan elkaar. Als één van beide moe was, werd er een pauze ingelast. Maar niet lang duurt het en dan zoekt Boas, Kai wel weer op. Er werd gerend en tegen elkaar op geboxt. Er werd in poten gebeten en ook geblaft (alleen door Kai). Het blaffen was ook de reden waarom Boas ondermeer getraumatiseerd raakte, maar van Kai kan hij het hebben. Blijkbaar zijn het vriendjes geworden. Want wij kunnen allemaal meer hebben van onze vrienden toch?

Dan komen er twee nieuwe honden op het veld. Een terrier kruising windhond en een Gordon setter van een fokker uit Coevorden (hoe toevallig mijn geboortestad). Boas vindt het enorm spannend, deze twee nieuwe hondjes. Hij wil op Kai afhuppelen maar slaat direct op de rem als de twee andere honden ertussen staan. Maar.. na verloop van tijd huppelt hij ook langs de nieuwe honden om bij Kai te komen. Een overwinning!

Dus is Kai geslaagd als therapiehond voor Boas? Jazeker, met griffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9e28d8cfca

Meest recente berichten

nl Dutch
X