Kai, onze Ierse setter als therapiehond!

Diet Daleman

18 februari 2021

Geen reacties

Home Over ons

Kai, onze Ierse setter als therapiehond

Kai, onze Ierse setter als therapiehond

Stokstijf stil staat hij. Bevreemdend. Als bevroren. Een grote stoere Rhodesian Ridgeback kruising. Aan een lange lijn. Ik herken onze juf Sietske waarbij we de puppy training hebben gevolgd. En er is een dame bij, waarschijnlijk de eigenaresse. De hond is bang, getraumatiseerd. Wil niet spelen. En uit angst kan hij hard weglopen.

Kai is altijd voorzichtig en speelt enorm graag. Zo ontdooit ook een kleine beetje deze grote vriendelijke en niet zo’n stoere reus. Vooral als Kai een stokje pakt en er langs huppelt met zijn lange poten. Na een kort contact, loop ik weer naar huis. Naar ons Lakehouse, want daar zijn we nu het zo mooi sneeuwt en vriezen gaat.

Een paar week later ontvang ik een email van Sietske van Hondenschool Stadspark. Met de vraag of ik Kai wil inzetten als therapiehond voor Boas tijdens een 1 op 1 sessie. Boas, de bevroren hond. Natuurlijk wil ik dat! We spreken af op een omheind terrein van een vriendin van Sietske. En de eigenaresse heet Margriet, weet ik nu.

In het begin gingen de beide heren hun eigen gang. Maar op een gegeven moment, ging de beer los 😉 Ze speelden, stoeiden en spiegelden echt hun gedrag aan elkaar. Als één van beide moe was, werd er een pauze ingelast. Maar niet lang duurt het en dan zoekt Boas, Kai wel weer op. Er werd gerend en tegen elkaar op geboxt. Er werd in poten gebeten en ook geblaft (alleen door Kai). Het blaffen was ook de reden waarom Boas ondermeer getraumatiseerd raakte, maar van Kai kan hij het hebben. Blijkbaar zijn het vriendjes geworden. Want wij kunnen allemaal meer hebben van onze vrienden toch?

Dan komen er twee nieuwe honden op het veld. Een terrier kruising windhond en een Gordon setter van een fokker uit Coevorden (hoe toevallig mijn geboortestad). Boas vindt het enorm spannend, deze twee nieuwe hondjes. Hij wil op Kai afhuppelen maar slaat direct op de rem als de twee andere honden ertussen staan. Maar.. na verloop van tijd huppelt hij ook langs de nieuwe honden om bij Kai te komen. Een overwinning!

Dus is Kai geslaagd als therapiehond voor Boas? Jazeker, met griffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_6037c6bcc7d6f

Meest recente berichten

Overnachten in stijl
5.0
powered by Facebook
Angela Maaser
Angela Maaser
2020-10-04T08:42:22+0000
Wir waren im Loft6 und sind begeistert von dem großen, schön eingerichteten und zentral gelegenen Appartement. Wir fühlen uns wie Zuhause... Küche alles da was man braucht, Technik perfekt, Bett - super geschlafen, die Wohnung ist in einem Geschäftshaus und man ist abends wie am Wochenende alleine in dem schönen Haus. Tolle Gastgeber, immer erreichbar! Dankeschööööön👍😙lees meer
Robert Hogeling
Robert Hogeling
2019-03-25T09:08:09+0000
Afgelopen weekend samen heerlijk overnacht in het lakehouse. Wat een uitzicht, wat een rust. Alles perfect voor elkaar, schoon, mooi en niets wat ontbrak. Ontzettend bedankt 👍😀lees meer
Nicol Ka
Nicol Ka
2019-02-28T11:36:31+0000
Definitely recommend! :)
Hubertus Hilmar
Hubertus Hilmar
2018-10-02T19:11:56+0000
Ganz tolle individuelle Übernachtung in Stadtnaher gemütlicher Atmosphäre- top
Karo Lin
Karo Lin
2018-09-02T20:12:08+0000
Wir wurden so herzlich in der Loge 10 von Diet begrüßt, dass uns von der ersten Sekunde klar war; wir werden wieder kommen. Das Bett mit dem Blick in den Himmel ist traumhaft schön und sehr gemütlich. Das Zentrum ist Fussläufig innerhalb von ein paar Minuten erreichbar. Alles in einem eine tolle Unterkunft :-) Nächstes Jahr testen wir Skipper 4 und freuen uns schon riesig drauf.lees meer
nl Dutch
X