Diet Daleman

10 december 2020

Geen reacties

Kapitein Spiros

Hup, bellen met kapitein Spiros en reserveren maar voor de Glass Bottom Boat. Vroeg uit de veren de volgende dag want we besluiten mee te gaan met de eerste afvaart om 10 uur. Onze vrienden smeren broodjes en wij laten Kai flink uit zo vroeg mogelijk. De zon is dan nog niet zo fel en we laten Kai mooi thuis in de koelte. En meneer Kai vindt dat helemaal niet erg. Meestal staat hij er niet om te springen om mee te gaan in de middag. In de ochtend is het altijd heerlijk in de vallei en overdag is het er trouwens ook altijd wel een graad of 3 koeler.

Met de auto’s op naar Kapsali. Parkeren en we komen ruim op tijd aan.
Op de boot is er plek voor 20 mensen ongeveer en er zijn er meer die meegaan vandaag. De sfeer zit er lekker in. Lekkere discomuziek en de kapitein Spiros maakt even wat leuke race wendingen in de baai. Ook even stoer doen voor de knappe Griekse godinnetjes op de boot is mijn indruk ;-).
Ik houd mijn hart en hoed vast ūüėČ

We varen naar een grot en gaan voor anker. Wat ik zo snel niet doorhad is dat we vanaf de boot in de ietwat woest golvende zee moeten springen. Met enige haast ook ;-). De grieken lijken allemaal in één minuut hun kleding uit te hebben met badkleding eronder. Maar wij. De Dalemannetjes hebben zich niet ingelezen vooraf. Kortom, ik in mijn blote gebeuren me omkleden in een boot die alle kanten op schommelt. En niet zo zachtjes ook.
Niet snel genoeg kom ik erachter dat √©√©n van de haakjes van m’n badpak nog loszit, terwijl ik in het water duik‚Ķ. Job werd al snel wat misselijk op de boot maar Anton helpt hem een handje. Ik had genoeg aan mezelf en het zwemmen in de golven met een badpak die elk moment los kon vliegen hahah. Het bovenstuk. Bij de rotsen naar de klif heb je tegenstroom en helpt kapitein Spiros je met alle graagte een handje‚Ķgelukkig viel er niks uit bij mij. Zag t al helemaal voor me. Vre se lijk.
We komen in de grot en het is behoorlijk indrukwekkend. Het is enorm groot. Het water is heerlijk koel. Maar nog steeds best wild.
We zijn vooral onder de indruk vd sprong en de gang midden op zee. Maar er zit een soort krater in de grot waar het water zo stil in ligt dat het lijkt op een diepe afgrond maar het is gewoon een spiegel oppervlakte. Uniek. Job vertelt er even wat over in dit filmpje.
De tweede etappe is een stop op een strand waar niemand ooit komt. Heerlijk om te zwemmen maar ook om te snorkelen en zeeschildpadden te spotten. Je kunt ook zelf een motorboot huren en erheen gaan.

Er gaan wel wat spannende verhalen over het strand maar die verklap ik niet. Ik zou zeggen, boek de tour en kom erachter…
Even een paar tips vooraf, dan weet je het alvast. Niet met te jonge kids gaan. Er zijn wel reddingsboeien mee maar het is toch fijn als je op jezelf kunt vertrouwen. Je moet toch best aardig kunnen zwemmen en geen schijtluis zijn. Badkleding het beste een beetje degelijk. Oh ja en vooraf aandoen hahaha…
Maar vooral een camera die tegen een spatje kan. Want mooie foto’s kun je er maken!!

Nu het vertrek nadert van onze vrienden, beginnen wij ook weer aan onze terugreis te denken. Via de Balkan of via Itali√ę? Wat is raadzaam? Hoe staat het met de kleurcodes en willen we nog leuke tussenstops maken? Willen we nog iets zien van de wereld? Eerst besloot ik dat de huisjes verhuur klaar moesten.
Hop! Online gooien en druk op de ketel. Daarover meer de volgende keer. Als het huilen je weer even nader staat,-) en je er later weer om kunt lachen. Veel later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9e2bd62666

Meest recente berichten

nl Dutch
X