Diet Daleman

10 december 2020

Geen reacties

Home Kythira

Kapitein Spiros

Kapitein Spiros

Hup, bellen met kapitein Spiros en reserveren maar voor de Glass Bottom Boat. Vroeg uit de veren de volgende dag want we besluiten mee te gaan met de eerste afvaart om 10 uur. Onze vrienden smeren broodjes en wij laten Kai flink uit zo vroeg mogelijk. De zon is dan nog niet zo fel en we laten Kai mooi thuis in de koelte. En meneer Kai vindt dat helemaal niet erg. Meestal staat hij er niet om te springen om mee te gaan in de middag. In de ochtend is het altijd heerlijk in de vallei en overdag is het er trouwens ook altijd wel een graad of 3 koeler.

Met de auto’s op naar Kapsali. Parkeren en we komen ruim op tijd aan.
Op de boot is er plek voor 20 mensen ongeveer en er zijn er meer die meegaan vandaag. De sfeer zit er lekker in. Lekkere discomuziek en de kapitein Spiros maakt even wat leuke race wendingen in de baai. Ook even stoer doen voor de knappe Griekse godinnetjes op de boot is mijn indruk ;-).
Ik houd mijn hart en hoed vast 😉

We varen naar een grot en gaan voor anker. Wat ik zo snel niet doorhad is dat we vanaf de boot in de ietwat woest golvende zee moeten springen. Met enige haast ook ;-). De grieken lijken allemaal in één minuut hun kleding uit te hebben met badkleding eronder. Maar wij. De Dalemannetjes hebben zich niet ingelezen vooraf. Kortom, ik in mijn blote gebeuren me omkleden in een boot die alle kanten op schommelt. En niet zo zachtjes ook.
Niet snel genoeg kom ik erachter dat één van de haakjes van m’n badpak nog loszit, terwijl ik in het water duik…. Job werd al snel wat misselijk op de boot maar Anton helpt hem een handje. Ik had genoeg aan mezelf en het zwemmen in de golven met een badpak die elk moment los kon vliegen hahah. Het bovenstuk. Bij de rotsen naar de klif heb je tegenstroom en helpt kapitein Spiros je met alle graagte een handje…gelukkig viel er niks uit bij mij. Zag t al helemaal voor me. Vre se lijk.
We komen in de grot en het is behoorlijk indrukwekkend. Het is enorm groot. Het water is heerlijk koel. Maar nog steeds best wild.
We zijn vooral onder de indruk vd sprong en de gang midden op zee. Maar er zit een soort krater in de grot waar het water zo stil in ligt dat het lijkt op een diepe afgrond maar het is gewoon een spiegel oppervlakte. Uniek. Job vertelt er even wat over in dit filmpje.
De tweede etappe is een stop op een strand waar niemand ooit komt. Heerlijk om te zwemmen maar ook om te snorkelen en zeeschildpadden te spotten. Je kunt ook zelf een motorboot huren en erheen gaan.

Er gaan wel wat spannende verhalen over het strand maar die verklap ik niet. Ik zou zeggen, boek de tour en kom erachter…
Even een paar tips vooraf, dan weet je het alvast. Niet met te jonge kids gaan. Er zijn wel reddingsboeien mee maar het is toch fijn als je op jezelf kunt vertrouwen. Je moet toch best aardig kunnen zwemmen en geen schijtluis zijn. Badkleding het beste een beetje degelijk. Oh ja en vooraf aandoen hahaha…
Maar vooral een camera die tegen een spatje kan. Want mooie foto’s kun je er maken!!

Nu het vertrek nadert van onze vrienden, beginnen wij ook weer aan onze terugreis te denken. Via de Balkan of via Italië? Wat is raadzaam? Hoe staat het met de kleurcodes en willen we nog leuke tussenstops maken? Willen we nog iets zien van de wereld? Eerst besloot ik dat de huisjes verhuur klaar moesten.
Hop! Online gooien en druk op de ketel. Daarover meer de volgende keer. Als het huilen je weer even nader staat,-) en je er later weer om kunt lachen. Veel later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_6037c72d52fce

Meest recente berichten

Overnachten in stijl
5.0
powered by Facebook
Angela Maaser
Angela Maaser
2020-10-04T08:42:22+0000
Wir waren im Loft6 und sind begeistert von dem großen, schön eingerichteten und zentral gelegenen Appartement. Wir fühlen uns wie Zuhause... Küche alles da was man braucht, Technik perfekt, Bett - super geschlafen, die Wohnung ist in einem Geschäftshaus und man ist abends wie am Wochenende alleine in dem schönen Haus. Tolle Gastgeber, immer erreichbar! Dankeschööööön👍😙lees meer
Robert Hogeling
Robert Hogeling
2019-03-25T09:08:09+0000
Afgelopen weekend samen heerlijk overnacht in het lakehouse. Wat een uitzicht, wat een rust. Alles perfect voor elkaar, schoon, mooi en niets wat ontbrak. Ontzettend bedankt 👍😀lees meer
Nicol Ka
Nicol Ka
2019-02-28T11:36:31+0000
Definitely recommend! :)
Hubertus Hilmar
Hubertus Hilmar
2018-10-02T19:11:56+0000
Ganz tolle individuelle Übernachtung in Stadtnaher gemütlicher Atmosphäre- top
Karo Lin
Karo Lin
2018-09-02T20:12:08+0000
Wir wurden so herzlich in der Loge 10 von Diet begrüßt, dass uns von der ersten Sekunde klar war; wir werden wieder kommen. Das Bett mit dem Blick in den Himmel ist traumhaft schön und sehr gemütlich. Das Zentrum ist Fussläufig innerhalb von ein paar Minuten erreichbar. Alles in einem eine tolle Unterkunft :-) Nächstes Jahr testen wir Skipper 4 und freuen uns schon riesig drauf.lees meer
nl Dutch
X