Kythira, be prepared for us!

Kythira be prepared for us 😉
Donderdag 9 juli, op dag 5 van onze reis, komen we aan op Kythira. 
Aan vaste land na een verblijf van een dik uur op de ferry. We rijden meteen naar het huisje om even bij te komen. Ik maak de bedden op, en ga zelf wat wasjes draaien. Gewoon thuis in Karavas.
Ik heb heel veel wit katoenen lakens gekocht en in voor- en najaar kunnen daar dan dikke dekens over in verband met dat de nachten dan frisser zijn. Mijn stapels handdoeken liggen er nog zoals ik ze achterliet in februari.
Anton en onze gast gaan de vallei even in met de hondjes. In de vallei is het zo een paar graad koeler. Het kabbelende water, kikkers die alle kanten opspringen, vlinders, libellen. De geuren zijn wonderbaarlijk daar. Onze buurman en zijn vrouw (George en Kiki) verbouwen allerlei groenten en ik geloof dat ze leven van het land.
Onze tuin is daarentegen het tegenovergestelde van de vallei. Behalve de frisgroene citrusboomgaard die voor een welkome schaduw zorgt, is het een wat dooie dorre rotswoestein. Ik kan het niet anders verwoorden. 
We hebben een tuinplan nodig. Maar nu inzaaien heeft geen zin gezien de temperaruur en de zon!  De Oleanders staan hier nu in bloei dus ik denk dat we die zeker moeten hebben in de tuin. Jasmijn, oleander. Allemaal sterk spul. Wat vinden jullie? Ze zijn er in lichtroze, donkerroze, paars en ik geloof ook wit. Lichtroze vind ik wel wat! Ik heb begrepen dat we hier echt met een hakbijl in de grond moeten om iets te kunnen inzaaien. Dat belooft wat!
Even poseren bij de roze oleander haha! Dat inzaaien had ik dan eigenlijk in februari moeten doen, realiseer ik me nu.
Stadsmeisje ;-). Wel een aantal leuke ontdekkingen. De munt die ik had ingezaaid naast de ingang in februari is opgekomen. Felgroen en heerlijk ruikend. Ik hoop op meer. Want munt met die mega watermeloenem van hier en verse fèta, daar word ik wel blij van. Of munt met mijn eigen citroenen en daarmee een lekkere caïpirinha maken…. oefff
De hartvormige klimop leeft ook nog. Kort gezegd. ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.’
 
Potamos
Even een hapje eten bij de enige Pub op het eiland. Potamos ligt op een kwartiertje rijden en daar vind je een huishoudwinkel, apotheek, supermarkt, elektronica zaak, gereedschapswinkel. Maar ook een cocktailbar met taart die alleen in het hoogseizoen geopend is.
En in Potamos is markt op de zondag. Het valt me op dat alle restaurantjes nu ook open zijn en hun terras hebben. Alles ziet er gezellig uit. Ook de italiaanse mini ijssalon is geopend. Deze valt op want het is echt een hip tentje. 
 
We bestellen een heerlijke salade met spinazie, vijgen en kaas. En Job krijgt een klassieke tosti met ketchup. De dames van de bediening knuffelen met de hondjes. Het valt ons op dat de Grieken wel van honden houden.
Ik stort helemaal in om 20.00 uur en kom mijn bed niet meer uit. Het lichtje gaat uit na zulke lange reisdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X