+31 (0)6 518 84 416 - info@overnachteninstijl.nl
Overnachteninstijl.nl

Diet Daleman

08 augustus 2019

6 reacties

Home Nieuws

Kythira nieuws!

Kythira nieuws!

Jazeker! We hebben nieuws uit Kythira.

Voor wie het nog niet wist, we openen een zevende locatie van Overnachten in Stijl. Maar dan op een Grieks Eiland. De kans is groot dat je er nog nooit van gehoord hebt.

Toch is het eiland qua populariteit aan het groeien, als we de Lonely Planet mogen geloven althans.

Wat ons betreft met mate šŸ˜‰ want we houden de rust graag in stand. Maar ook als je van actie houdt, is dit eiland een goede uitvalsbasis. Canonying, duiken, snorkelen, (stilte) wandelingen, yogales, het bezoeken van een grot, het kan er allemaal. Oh ja en heeeerlijk eten! Zwemmen in zee, de zon aanbidden op Ć©Ć©n van de vele stranden.

Onze kennismaking met Kythira

Ongeceer 10 jaar geleden kwamen Anton en ik voor het eerst op dit eiland. De aanleiding was dat we na 6 ICSI (vruchtbaarheids) behandelingen in het UMCG even toe waren aan een pauze. We wilden rust, natuur, wandelen, maar ook strand! Anton kwam op het idee om bij Albert en Anita op bezoek te gaan. Zij kenden elkaar zakelijk uit de financiƫle sector en gooiden het roer om door het guesthouse Xenonas Fos Ke Choros te bouwen op het eiland.

Wij vlogen erheen, huurden een Jimmy Jeep bij Panayotis en verkenden het eiland. We genoten van het goede leven in hun prachtige guesthouse.

Uitgerust kwamen we terug. En ja hoor na poging 7 was het raak. Onze Job was in de maak en wordt in december 9 jaar!

Wetenwaardigheden

Een leuk weetje, het eiland heeft een oppervlakte van 284km2. Ter vergelijking, Schiermonnikoog met 199km2 en Ameland met 268km2. Maar Kythira, heeft heel veel dorpjes die je kunt bezoeken. Een ander leuk weetje is dat Mythologie natuurlijk een rol speelt.

Over hoeveel inwoners het eiland heeft, zijn online de meningen wat verdeeld. Ik kan me zo voorstellen dat dit ligt tussen de 3500 en 11000 afhankelijk van het seizoen.

Dat het eiland nauwe banden met Australiƫ heeft, is overigens een leuk weetje. Tijdens mijn laatste reis met mijn broer, trof ik een broer en zus uit Australiƫ die hun eiland roots opzochten. Hun vader was geƫmigreerd naar dit eiland en is pas voor zijn oude dag teruggekeerd naar Australiƫ. Er is een emigratiegolf geweest in de 20e eeuw. Lees er maar eens over.

De verbouwing

Terug naar ons paradijs. Het begint in de fase van afwerking te komen. Albert begeleidt de verbouwing en van hem ontvangen we dan ook regelmatig een update. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en het dak en plafond is af. Het terras is opgehoogd en de buitenmuren van de twee huizen zijn nieuw gestuct.

De bovenste foto draai ik even als ik achter mn laptop zit šŸ˜‰

Het lijkt wel nieuwbouw! Nou is het eigenlijk ook gewoon een nieuwbouwproject. Nieuwe keuken, twee nieuwe badkamers. Maar daar zullen we nog even op moet wachten.

Something Old, something new

De vloer zoals die er nu uit ziet, vinden we toch te mooi om met beton te overgieten. Dit is een originele vloer voor hef eiland en we willen hem toch eerst schoon maken.

Something borrowed

Ook zullen we een aantal meubels hergebruiken. Waarom iets weg doen als het juist uitstekend past bij de huizen? Maar ongetwijfeld zullen we ook onze eigenheid van Overnachten in Stijl eraan geven, zoals jullie dat van ons gewend zijn. We verheugen ons er nu al op om het te kunnen gaan inrichten!

Wordt vervolgd.

Heb je vragen? Mail ons gerust via info@overnachteninstijl.nl

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X