Avonturen in de Griekse wildernis

Diet Daleman

21 januari 2020

Geen reacties

Avonturen in de Griekse wildernis

We maken ons alweer op voor een nieuwe trip naar Kythira. De tickets zijn binnen! Het leuke van de twee huisjes is dat we een vriendin en haar dochtertje mee kunnen nemen. We hebben dan elk een huisje. Dus dat wordt gezellig! Maar door alle drukte met ons werk, heb ik helemaal geen blog geschreven over ons tripje in oktober vorig jaar.

Diakofti op Kythira is een gezellige vissersplaats en een havenplaats. De pier loopt van Diakofti naar Makrykythira. Vanuit Gythio en Neapoli op de Peloponnesos en vanuit Pireaus leggen hier de veerboten aan. Sommigen hiervan varen daarna door naar Antikythira en Kreta. Voor de kust ligt een scheepswrak van een Poolse vrachtvaarder. Diakofti heeft een mooi zandstrand wat geleidelijk afloopt in zee. Iets landinwaarts ligt het Agia Moni klooster. Zuidoost ten opzichte van het klooster liggen de Housti grotten. De archeoloog Tsaravopoulos heeft deze grotten onderzocht van 1997 tot 1999. De grotten dateren van circa 3800 VC en dienden als Godsdienstruimte.

Terugblik

Toen we in oktober aankwamen, herkenden we de huisjes eigenlijk niet weer. Alles was helemaal mooi met beton gepolijst, het stucwerk buiten was vervangen, kozijnen waren vervangen en alles was strak in Pigeon Blue geverfd! Want bij Griekenland hoort toch echt Blauw!


We namen de tijd om lekker rond de huisjes te struinen. Ook deden we mee met de jaarlijkse olijvenpluk georganiseerd door Albert en Anita van het Guesthouse Xenonas For Ke Choros. De kleine groene olijven, zijn hard en zorgen voor de smaakvolle olijfolie. Het is een heel werk, we deden het met kleine harkjes en netten. Tegenwoordig hebben ze hier ook machines voor overigens 😉 Job hielp mee, maar ging later lekker in zijn Donald Duckje lezen.

De wasmachines moesten nog even geïnstalleerd, we bestelden al het linnengoed en de meubels. Eigenlijk kochten we en regelden we alles op het eiland zelf. Waar we elke avond ons suf piekerden over containers die overzees moesten met spullen, bleek dit allemaal niet nodig. Heerlijk!

Ook zagen we weer wat oude bekenden, want op het eiland leer je de inwoners snel kennen. Het is overzichtelijk met het ene autoverhuurbedrijf bij het vliegveld, een handvol zaakjes met inrichting en ijzerwaren. Heerlijk is het, die overzichtelijkheid.

2020 Kythira

Met de tickets in de hand, realiseer ik me dat het in februari van dit jaar 2020 ook wel weer een klein beetje een werkvakantie wordt. De griekse stoeltjes moeten geverfd. We maken een map met leuke tips wat er zoal te doen is! En ook natuurlijk wat zakelijke dingen, zoals het maken van afspraken omtrent de schoonmaak, de wifi en ook zijn er nog wat aanpassingen gedaan. De wasmachines zijn aangesloten. Kan ik de handdoeken en het nieuwe linnengoed gaan wassen!

We richten de woonkamer verder in met bedbank en salontafel. Ook heeft de badkamer een venster gekregen. Vanuit het bad heb je nu wel een heel mooi uitzicht. De tv’s zullen we installeren, maar he! Wie heeft er TV nodig als je vanuit bad al ‘TV’ kunt kijken!

Als we terugzijn, dan zullen we als de “wiedeweerga” de huisjes ook online zetten en in mei hebben we de eerste boeking. Onze kennissen Douwe en Babet en de kinderen hebben zich opgeofferd. We zullen binnenkort de laatste hand leggen aan hun persoonlijke reisvoorstel. Ons eerste echte reisvoorstel voor onze eerste echte gasten op Kythira. Wil je ook een reisvoorstel ontvangen? We regelen de tickets, eventuele hotelovernachtingen bij een overstap of bootovertochten en uiteraard staan onze liefste Griekse huisjes tot jullie beschikking. Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9ee0115b22

Meest recente berichten

nl Dutch
X