Janne Post

07 juli 2020

Geen reacties

Home Kythira

Lief dagboek,

Lief dagboek,

Vandaag ging onze wekker niet. Op de dag van vertrek. We werden met de schrik wakker om 20 voor 6 in plaats van de geplande 0500 uur. We hadden de auto al klaar staan en vertrokken in plaats van om 6 uur om 6.20 uur.

Onze vriendin stond met haar hond (bff van Kai) al klaar.
Daarna kwam mijn vragenvuur. Hebben we dit? Hebben we dat wel? Anton kent de drill. Nederland – Duitsland – Oostenrijk

1260 kilometers te gaan. Drie stops om te eten, plassen of de hondjes uit te laten. 1x verkeerd gereden omdat de touran een navigatie instelling had van Ebenezer Scrooge (vermijd de betaalde wegen). Maar gelukkig kwamen we er dankzij onze medereizigster achter. Zij had namelijk Google maps.

In Duitsland draagt een ieder bij tankstations en restaurants een mondkapje. Even omschakelen maar we doen het gewoon in stijl met onze Drykorn mondkapjes gekocht bij onze favoriete kledingwinkel Inpetto.

Er is veelal eenrichting verkeer bij de pompstations. Even pozeren voor de foto!

Job heeft het volgende corona proof pak bedacht zoals Spiderman het zou doen. En Kai gedraagt zich keurig in de auto en heeft ook een Koninklijke ruime plek. Hij kan zelfs staan als hij wil. We hebben een koelmat en een koelbandana voor als de temperatuur boven de 25 graden komt, maar in de auto heeft hij niets te klagen.

Aankomst in Oostenrijk 

Om 19.45 zijn we in Oostenrijk aangekomen. Hondjes laten rennen en een hapje eten. Het is een mooie camping waar we op staan. Camping Roz Rosenthal. Vorig jaar stonden we hier met de camper. Veel omheind gebied om de honden te laten rennen. De hond van onze medereizigster wil altijd graag gaan zwerven (ze was een Russische straathond en is geadopteerd). Dus voor onze rust is dit prettiger.

In Oostenrijk beslissen we hoe we verder gaan afhankelijk van de grenscontroles. Door naar Italië maar dan met een ferry die 31 uur vanaf Venetië. Wel mooi om te doen, een soort cruise maar wat ons betreft liever niet met de hondjes. Doordat Slovenië dicht was, zouden we via Hongarije, Servië naar Bulgarije moeten en dan door naar Griekenland. Maar we boffen. Sinds gister, 4 juli, mogen we weer door Slovenië als Nederlanders.

We komen langs een totaal desolaat grensgebied. Het lijkt er niet op dat er echt controle is. Maar het is ook 06.30 uur dus misschien wat vroeg.
De route via Slovenië bespaart ons wel wat tijd. Vandaag 1157 km te gaan. Slovenië is prachtig. Heuvelachtig en groen. Er is bijna geen verkeer dus wat heerlijk om zo te reizen.

Inmiddels zijn we aangekomen op Camping Kromodova. Hier logeren we in een tipi. 

Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_6037c93bb0a8f

Meest recente berichten

Overnachten in stijl
5.0
powered by Facebook
Angela Maaser
Angela Maaser
2020-10-04T08:42:22+0000
Wir waren im Loft6 und sind begeistert von dem großen, schön eingerichteten und zentral gelegenen Appartement. Wir fühlen uns wie Zuhause... Küche alles da was man braucht, Technik perfekt, Bett - super geschlafen, die Wohnung ist in einem Geschäftshaus und man ist abends wie am Wochenende alleine in dem schönen Haus. Tolle Gastgeber, immer erreichbar! Dankeschööööön👍😙lees meer
Robert Hogeling
Robert Hogeling
2019-03-25T09:08:09+0000
Afgelopen weekend samen heerlijk overnacht in het lakehouse. Wat een uitzicht, wat een rust. Alles perfect voor elkaar, schoon, mooi en niets wat ontbrak. Ontzettend bedankt 👍😀lees meer
Nicol Ka
Nicol Ka
2019-02-28T11:36:31+0000
Definitely recommend! :)
Hubertus Hilmar
Hubertus Hilmar
2018-10-02T19:11:56+0000
Ganz tolle individuelle Übernachtung in Stadtnaher gemütlicher Atmosphäre- top
Karo Lin
Karo Lin
2018-09-02T20:12:08+0000
Wir wurden so herzlich in der Loge 10 von Diet begrüßt, dass uns von der ersten Sekunde klar war; wir werden wieder kommen. Das Bett mit dem Blick in den Himmel ist traumhaft schön und sehr gemütlich. Das Zentrum ist Fussläufig innerhalb von ein paar Minuten erreichbar. Alles in einem eine tolle Unterkunft :-) Nächstes Jahr testen wir Skipper 4 und freuen uns schon riesig drauf.lees meer
nl Dutch
X