Janne Post

07 juli 2020

Geen reacties

Lief dagboek,

Vandaag ging onze wekker niet. Op de dag van vertrek. We werden met de schrik wakker om 20 voor 6 in plaats van de geplande 0500 uur. We hadden de auto al klaar staan en vertrokken in plaats van om 6 uur om 6.20 uur.

Onze vriendin stond met haar hond (bff van Kai) al klaar.
Daarna kwam mijn vragenvuur. Hebben we dit? Hebben we dat wel? Anton kent de drill. Nederland – Duitsland – Oostenrijk

1260 kilometers te gaan. Drie stops om te eten, plassen of de hondjes uit te laten. 1x verkeerd gereden omdat de touran een navigatie instelling had van Ebenezer Scrooge (vermijd de betaalde wegen). Maar gelukkig kwamen we er dankzij onze medereizigster achter. Zij had namelijk Google maps.

In Duitsland draagt een ieder bij tankstations en restaurants een mondkapje. Even omschakelen maar we doen het gewoon in stijl met onze Drykorn mondkapjes gekocht bij onze favoriete kledingwinkel Inpetto.

Er is veelal eenrichting verkeer bij de pompstations. Even pozeren voor de foto!

Job heeft het volgende corona proof pak bedacht zoals Spiderman het zou doen. En Kai gedraagt zich keurig in de auto en heeft ook een Koninklijke ruime plek. Hij kan zelfs staan als hij wil. We hebben een koelmat en een koelbandana voor als de temperatuur boven de 25 graden komt, maar in de auto heeft hij niets te klagen.

Aankomst in Oostenrijk 

Om 19.45 zijn we in Oostenrijk aangekomen. Hondjes laten rennen en een hapje eten. Het is een mooie camping waar we op staan. Camping Roz Rosenthal. Vorig jaar stonden we hier met de camper. Veel omheind gebied om de honden te laten rennen. De hond van onze medereizigster wil altijd graag gaan zwerven (ze was een Russische straathond en is geadopteerd). Dus voor onze rust is dit prettiger.

In Oostenrijk beslissen we hoe we verder gaan afhankelijk van de grenscontroles. Door naar Italië maar dan met een ferry die 31 uur vanaf Venetië. Wel mooi om te doen, een soort cruise maar wat ons betreft liever niet met de hondjes. Doordat Slovenië dicht was, zouden we via Hongarije, Servië naar Bulgarije moeten en dan door naar Griekenland. Maar we boffen. Sinds gister, 4 juli, mogen we weer door Slovenië als Nederlanders.

We komen langs een totaal desolaat grensgebied. Het lijkt er niet op dat er echt controle is. Maar het is ook 06.30 uur dus misschien wat vroeg.
De route via Slovenië bespaart ons wel wat tijd. Vandaag 1157 km te gaan. Slovenië is prachtig. Heuvelachtig en groen. Er is bijna geen verkeer dus wat heerlijk om zo te reizen.

Inmiddels zijn we aangekomen op Camping Kromodova. Hier logeren we in een tipi. 

Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_6152e6f15f7c2

Meest recente berichten

nl Dutch
X