Diet Daleman

10 december 2020

Geen reacties

Nieuwe reisgenoten

De komende dagen begint voor ons gevoel een beetje de vakantie! Onze vrienden komen aan het eind van de middag aan op het vliegveld van Kythira. Een vlucht vanaf Athene is 30 minuten en goed te doen. Ze konden vanaf Athene mooi door in 1 dag en vlogen vanaf Eindhoven. Alles op rolletjes.

We hadden al even een auto voor ze gehuurd bij onze vriend Panayotis. De komende dagen zijn we veel op pad in de middag. De ochtend werken we. De plekken die we bezoeken zijn Agia Pelagia, het strand zo lekker dichtbij. Kapsali uiteraard, vanwege de mooie traag aflopende branding en de mooie baai. Ik was wat gespannen over wat ze van de huisjes zouden vinden. Maar dat bleek geheel onterecht. Uniek en mooi vinden ze het. Lekker rustig. Mooie natuur. En natuurlijk heel zonnig nu ook nog eens!

Ook bezoeken we de waterval bij Mylopotamos. En de waterval stroomt. Het water is heerlijk koel. Eigenlijk gewoon koud. Omdat we het rijk voor onszelf hebben, wagen we een plonsje. We voelen ons als herboren.

Als wij een dagje klussen en thuiswerken, gaan onze vrienden een dagje naar Avlemonas. Er is een prachtig natuurlijk zwembad in de rotsen waar je heerlijk in kunt duiken en ook beschut kunt zitten.

Als je op deze link klikt, weet je waarom Avlemonas veel fans heeft. We waren al wel eerder in het dorp en de baai geweest maar nog niet bij het strand. Ps. Het dorp heeft de mooiste baai die ik in mijn 39-jarig bestaan gezien heb.
Wat we ook doen, is shoppen in de avond. En fafelen. In Chora, de hoofdstad. We snappen nu waarom er een megaparking is want we waren altijd in de veronderstelling dat het dorp ophield bij het plein. Maar…. er zijn nog heel veel winkels. Een mega goede pizzeria waar je kunt eten op het dakterras. De kinderen genoten er ook van. En heeel veel winkels met mooie jurkjes en hoedjes. Ook kun je er verrukkelijk taart eten. Wat een verwennerij. Gelukkig beweeg ik elke dag veel en doen we 2x in de week onze sport want anders zouden we helemaal dicht groeien.

In de zomeravonden kun je ook het kasteel bezoeken. S-avonds zo tot een uur of 20 is deze geopend. Een mooie rondwandeling en de uitzichten over het eiland zijn fenomenaal.

Genoeg verteld over het eiland. Nu de week met onze vrienden bijna afloopt, moeten we zeker nog even wat werken en op avontuur met de Glass bottom Boat. Daarover de volgende keer meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9e2607b9ae

Meest recente berichten

nl Dutch
X