Diet Daleman

16 juni 2019

Geen reacties

Nieuwsgierig naar mijn weekend?

Mijn held Anton

Het was lekker druk de afgelopen dagen. We hadden heel wat te vieren en alles liep door elkaar heen. Kortom, een normaal weekend 😉 Mijn 38e verjaardag met wat buurtgenoten en een paar vrienden die langskwamen. Wat ik niet wist toen ik wakker werd, dat er precies op die ochtend het misging met mijn eigen werkplanning. Gelukkig kwam Anton “to the rescue” en ging zonder morren ons huisje Skipper 4 schoonmaken. Mijn held.

Bakkersdochter

Het huilen stond mijn nader. Maar goed. De wereld draait door. Dus op pad om taart te halen. Mijn tranen verdwenen, want ik werd zo hartelijk gefeliciteerd door de medewerkers bij de NOVO dat ik me acuut jarig voelde. Een warm gevoel. Voor mij was het voor het eerst dat ik er kwam. Mijn buurvrouw tipte me dat dit de beste taartenbakker was. En als het gaat om gebak, moet ik haar serieus nemen. Want zij is expert. Ze is geboren en getogen bij ons in de Noorderplantsoenbuurt en haar ouders hadden al ver voor mijn bestaan, een bakkerij op het adres waar ze nu nog zelf woont. Waarom zij een stem in het geheel had? Nou, mijn buurvrouw had geen zin om haar verjaardag te vieren en spontaan bood ik aan om het maar samen te doen. Want heel eerlijk gezegd. ik had er ook geen zin in. Erg he?

Op het dakterras

Met een handjevol mensen. Met als mijn eregast mijn eigen moeder. Die meteen met alles hielp. Zoals moeders dat alleen kunnen. De hele middag en tot aan het begin van de avond konden we in het zonnetje zitten op het dakterras. In ons eigen stadsgroen. Ik had een hapjesschaal besteld bij Denise van Chez Nous, alles helemaal geregeld zonder dat ik al te veel werk er zelf van had. Want mijn koppie zit al zo vol de laatste tijd..

De Wijk De Wereld en ZUHAUSE

De visite de deur uit, onze oppas binnenlaten en meteen door. Anton had kaartjes voor de Schouwburg. Komen jullie er wel eens? Het theater, dans of gewoon naar een concert? Zelf kom ik sinds Anton actief is in de culturele sector in Gorningen, steeds vaker in de schouwburg. Erg leuk! We gingen deze avond naar de voorstelling De Wijk, De Wereld in de Stadsschouwburg.

Onze kaarten lagen al klaar. We genoten er van dans, kunst en van de zangeressen uit het gezelschap ZUHAUSE die zo prachtig zongen over de Eierbal. Ja dat kan 😉 Deze gaat niet over de eierbal, maar luister maar eens naar de prachtige stem van Elenie Wagner. Ze reisten met de camper door Griekenland (ga ik nog wel graag eens wat meer over vertellen, en dan ook over ons Griekse avontuur. Oke terug in de Schouwburg. Toen ik omvangen werd door de hitte, moest ik plots naar huis. Snel op onze fietsen.

Op fietsen

Oh ja over fietsen gesproken. Mijn fiets die nog even kapot ging deze week, het contact met de elektrische aandrijving werkt niet meer. Ik had de fiets van mijn vader gekregen, omdat hij niet meer kan fietsen. Zonder de aandrijving is het ding loeizwaar. Het kwam me goed uit die elektrische fiets. Als ik een rondje langs de hotelappartementen doe op een “normale” werkdag heb ik toch al snel 12 kilometer in de trappers. Gezond natuurlijk, maar als je dat te vaak moet doen dan wordt het een beetje too much. Voor mij dan. De elektrische fiets is niet van het moderne soort, het is een fiets die gelukkig ervoor zorgt dat mijn conditie nog steeds voldoende op pijl blijft 😉

Renault Twizzy

Vaak denk ik er wel aan hoor, wat zijn nu de alternatieve mogelijkheden van het vervoeren van mijn was (ja weer die was)? Want als het eens regent dat het giet, wil je liever niet dat je net droge was, weer zeiknat regent. Ik had al een paar keer gekeken naar een Renault Twizzy. Sinds een paar weken heeft mijn broer er eentje gekocht. Eigenlijk meer voor de lol. Geen noodzaak bij hem, maar gewoon leuk. Ik mocht een proefritje maken. Eén van mijn vaste gasten verhuurt ook appartementen, maar dan in Australië, Melbourne. Zij huurt een soort opslag in de stad en laat daar de was doen en de schoonmaak haalt daar dan het linnengoed weg. Voor mij is dat helaas niet te betalen in de stad Groningen. Dus in belang van mezelf, mijn conditie en op advies van mijn financieel adviseur, heb ik maar besloten om het bij de fiets te houden hihi.

Renault Twizzy van mijn broer Rienk

De Kringloop

De dag na mijn verjaardag gingen we naar Coevorden en Hardenberg voor mijn familie. In Coevorden liggen mijn roots en mijn vader verblijft nu sinds end februari in Hardenberg. We gingen niet zonder doel. In totaal bezochten we 5 kringloopwinkels om meubels te kopen voor het nieuwe onderkomen van mijn vader. We zijn goed geslaagd en kleurrijk ook! Een mooie eiken tafel met rode fauteils en een mozaiek tafeltje met leuke kleuren. We namen een mooie televisie mee en onze knalgele Wesco. Heerlijk om iets te kunnen bijdragen! Ik zal nog wel even wat leuke foto’s sturen als de kamer ingericht is. Onze conclusie was dat Coevorden best veel te bieden heeft en dat we vaker naar de Kringloop moeten. Aanstaande donderdag en vrijdag zal ik mijn vader, samen met mijn moeder, verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen in het verpleeghuis. Ja alleen voor hem. Gescheiden van tafel en bed, maar nog steeds liefdevol getrouwd.

Borrelen

Diezelfde avond snel eten, oppas erin, wij eruit. We gingen op de borrel bij mijn installateur/ loodgieter. Ja ik kan wel zeggen na de dertien jaar dat we samenwerken met deze beste man, dat het ‘mijn loodgieter’ is. En na 13 jaar vele huisbezoekjes bij ons, nodigde we onszelf maar eens bij hen thuis uit! Werd wel tijd. Het was heel gezellig. Altijd al nieuwsgierig naar het toilet van de loodgieter. Hooggespannen verwachtingen. Maar er was niks bijzonders aan. Hoewel het toilet standaard was, was er toch wel iets bijzonders. Een zwembad hadden ze achter het huis, volledig verwarmd door aardwarmte. Dat was dan wel weer bijzonder!

Smooth operation

In de tussentijd kwamen de nieuwe gasten in diverse huisjes in – en uitchecken. Alles liep gewoon lekker door (ik organiseer soms ook nog wel eens iets goed ;-)) en ook op dit moment zijn er gasten onderweg naar twee van onze huisjes. Nu ik dit schrijf, op ons zonnige zuidelijke dakterras, tussen het stadsgroen, realiseer ik me ook wel hoe enorm ik bof. Piep appje komt binnen. Kindje zit al in het speelhoekje in Skipper 4. Ze vinden het huis ge-wel-dig! En dan is het wachten op de andere bliepjes, want er komen vast nog wel een paar reviews binnen van de gasten die vertrokken zijn vandaag.

Jarige jet 3

Dan is er nog me er om tevreden over te zijn. Ik ben gezond (oké op die pacemaker na dan) en kan mijn familie steunen nu ze er nog zijn. Want ze zijn er. Het weekend is bijna voorbij. Vandaag bezochten we nog mijn schoonmoeder. Die was gisteren jarig en is 85 jaar geworden. Dit keer sjeesten we naar Leewarden. Bij gebrek aan gebak, kochten we wafels met slagroom en aardbeien. En soesjes. Heerlijk.

Liefde voor Artifort

Bij thuiskomst in Groningen, werden mijn stoelen bezorgd. Ze kwamen van Marktplaats en we hebben ze laten bezorgen via Brenger. Ideaal. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik dol op het merk Artifort. De huisjes van Overnachten in Stijl staan er vol mee. De Orange slice, de Ribbon Chair, de Mare bank en onze oranje Shark stoelen in Stay19 . Maar nu zijn we zelf eens aan de beurt. Ons eigen huis. Ons thuis.

We hebben 2 prachtige groene op de kop kunnen tikken. Wat vinden jullie ervan? Fijne zondag!

Onze nieuwe Artifort Shark stoelen. Voor ons een genot voor het oog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X