Tips voor zonnige dagen

Diet Daleman

29 mei 2019

Geen reacties

Tips voor de zonnige dagen!

De komende dagen wordt het een heerlijk weer en zitten onze huizen volgeboekt. Persoonlijk denk ik dat de gasten in ons Lakehouse wel enorm boffen aan het Paterswoldse meer. Stiekem ben ik dan ook wel een beetje jaloers. Maar ik ga niet zitten kniezen en juist lekker aan het werk de komende dagen. Morgen zal ik toch een klein beetje uitslapen, de ochtend werk ik en de middag zullen we met zijn drietjes, Anton, Job en ik mijn vader opzoeken en gaan we een klein hapje eten met mijn vader en moeder samen.

 

De tips die ik heb, liggen misschien wat voor de hand, maar zijn toch nuttig.

 

Terrasjes

 

Leuke terrasjes zijn er voldoende. Eetcafé Pronk op de hoek van de Vismarkt heeft een beschut terras, als je uit de wind wilt zitten. Als je op niveau wilt borrelen, ga dan naar Cappuvino ook op de Vismarkt. Een ander prachtig terras is die van het Feithhuis. Kortom er is volop keuze in de stad!

 

Op of in het water

 

Wil je zelfs een duik nemen, dan kun je bijvoorbeeld naar het stadsstrand

 

gaan van DOT. Ook kun je natuurlijk naar de Hoornseplas verkasssen als je van een wat groter zandstrand houdt en de Papiermolen als je liever in een buitenzwembad zwemt. Deze is dit jaar weer geopend na dik jaar van renovatie.

 

Wil je juist lekker op het water zijn, wat ik me goed kan voorstellen. Dan zijn er diverse partijen die rondvaarten verzorgen in de stad Groningen. Onder andere Boot Groningen, waar de drankjes inclusief zijn en ook bij de Toeter kun je een sloepje huren. De traditionele rondvaart met gesproken gids kun je doen, de opstapplek is bij het Groninger Museum. Wil je juist zelf in actie komen, dan kun je ook suppen (stand up paddelboarden) bij Bij de Sluis, koffie, thee en ijs. Of je huurt een kano bij ’t Peddeltje.

 

Hemelvaartsmarkt te Eenrum

 

Wil je de provincie verkennen, dan zou je morgen met Hemelvaart naar de Hemelvaartsmarkt in Eenrum kunnen gaan. Eenrum? Ja, echt. Met 120

 

kraampjes, de Eenrumer molen en de klompenmaker zijn echt een bezoekje waard.

 

Queerparade

 

Een andere optie is mee te lopen met de Queer Parade. Aanstaande zaterdag 1 juni wordt deze optocht gehouden. De Queer Parade heeft een idealistische inslag. Gelijke rechten voor iedereen. Ik ben voor. Volgens facebook zijn er 388 deelnemers die gaan en 5x meer geinteresseerd en de optocht start om 14:00 uur op het Waagplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61ec7880cdc40

Meest recente berichten

nl Dutch
X