Top vijf winter activiteiten in Groningen

Een top vijf van de winteractiviteiten in Groningen! Wie moet dit lezen? Er zijn van die mensen waarbij het gaat kriebelen als de weergoden dagen achter elkaar het kwik tot diep onder nul laten zakken. Van die mensen die hun schaatsen in de zomer al klaar hadden liggen. Geslepen en in het vet. En die dit ritueel nu opnieuw herhalen. Die wandelen en fietsen om de waterrijke gebieden om alvast polshoogte te nemen. Dan de waaghalzen die een poging wagen. Soms loopt dit wat minder succesvol af en moet er brandweer aan te pas komen. Maar voor de gezinnen, de stelletjes, de singles die graag een bezoek aan de stad afleggen al dan niet mét hun hond, zijn wij er van Overnachten in Stijl in Groningen!

We hebben wat een top 5 gemaakt, voor gewoon Jan en Alleman, maar bovenal gezinsvriendelijk en hondvriendelijk!

In de stad Groningen kun je alle kanten op als het gaat om ijs- en sneeuwpret! Om jullie mee te nemen, geven we wat leuke gebieden aan waar je er prachtig op uit kunt trekken.

De Groningse grachten en Noorderplantsoen

Voor ons is het Noorderplantsoen heel dichtbij, we wonen om de hoek en hier starten we onze eerste Bed and Breakfast in 2009, het appartement Suite 30! Het Noorderplantsoen ligt aan de Noordkant van het centrum van Groningen. Kom je vanaf de Vismarkt dan loop je richting de Akerkhof tot aan de Westerhaven. Je komt dan langs de grachten. En die zijn al aardig opgevroren! De boten mogen niet meer varen en het levert prachtige kiekjes op!

Maar enfin. Bij de Westerhaven sla je rechtsaf de Westersingel in en aan het eind van de singel, bereik je het prachtige park. Gezinnen en koppels met hun hondje(s) trekken eropuit om te wandelen of van de verschillende heuvels af te sleeën. Qua take away zit je goed, je komt langs Droppie dé drop- en snoepwinkel van Groningen, aan de Astraat, je komt ook langs de mobiele pizzeria van Mikael met Napolitaanse pizza aan het eind van de Westersingel. Een supertoffe en vrolijke gastheer met Egyptische roots en bovenal heerlijke pizza’s! Loop je het park linksom dan kom je langs een veganistisch eethuisje genaamd Mahalo. En ga je midden door het park, dan kom je uit bij Zondag, het paviljoen waar je een take away koffie kunt halen en ander lekkers.

Kardinge

Ben je meer een waaghals, dan kun je naar sportpark Kardinge gaan. Waar je normaal gesproken heen gaat omdat je er een zwembad, klimcentrum, indoor skibaan, kartbaan, schaatsbaan, bowlingcentrum, indoor speeltuin hebt en ga zo maar door. Daar kun je nu juist heerlijk wandelen om het Zilvermeer heen, ook met je hond!

Een prachtig natuurgebied. Maar wat je zeker moet doen, met een beetje lef en conditie. De Kardingerbult beklimmen. En er daarna van af sleeën. Ik wacht nog op een leuke wintersportfoto van dit gebied! Dus mail ze gerust aan info@overnachteninstijl.nl en ik voeg deze toe! Een stukje promotie voor de ondernemer in het gebied is ook van harte welkom.

Hoornseplas

Normaliter ga je hier surfen, kanöen, zwemmen, op het strand liggen, wandelen. Nu kun je er van de heuvels sleeën. Maar ook heerlijk wandelen en het is hier een walhalla voor honden (lees wel de borden met de regels). Doe een goede muts op. Zeker als je over één van de bruggen loopt, is mijn ervaring. Ook dit gebied is ons geheel bekend, want hier verhuren we ons eigen Lakehouse, vakantievilla ’t Pronkje en Mar a Lago. Als de wind woeit, is het oppassen geblazen op de brug 😉 Er is een leuke speeltuin met klimtouwen voor de kinderen, er zijn twee strandjes. Waaronder een nudist beach. Maar daar is het nu lekker rustig! Dus voor gezinnen, maar ook als je lekker van wandelen houdt, is dit gebied een aanrader. Je kunt er overigens een opwarmertje bestellen bij beachclub Kaap Hoorn, maar als je verder doorloopt is er een Albert Heijn en de Hoornsemeerbar, snackbar met koffie, chocomel en warme snert (wij bestelden er een broodje kroket).

Paterswoldsemeer

Pal naast de Hoornseplas, ligt het grote zusje, het Paterswoldsemeer. Hier kun je echt watersporten op grotere schaal. Zeilen, surfen, met je (gehuurde) sloepje over het water, als het seizoen daar naar is. Ook wordt er veel om het meer gefietsts. In het voorjaar komen hier ook sportvissers, die aan karpervissen doen.

Maar nu dus vooral wintersport! De eerste schaatsers waren er al. Deze vielen onder de categorie ‘profi en goed voorbereid’. Ze hadden reddingsmaterieel meegenomen en genoten al volop. Wat wel opvalt, is dat door de wind er veel saharazand in het ijs ligt, en veel ijsschotsen en hobbels. We maakten er een mooie foto van! Wil je echt een grotere wandeling maken, dan kun je ook nog uitwijken naar het gebied de Onlanden (klik op de link voor mooie wandelroutes van Natuurmonumenten).

Stadspark

Tot slot, ook nabij de stad, is het leuk wandelen bij het Stadspark (deze website is niet officieel van de gemeente Groningen, maar wel informatief). Ook daar heb je een grote bult waar je heerlijk van af kunt sleeën. Er is een kinderboerderij met kiosk voor koffie en ijsjes, maar deze is op dit moment (geloof ik) gesloten. Je kunt er nog wel de geitjes voeren en er is een leuke speeltuin voor de kinderen. Je loopt er een prachtige ronde en het is een losloopgebied, ook in de weekenden, voor de honden. Er is ook een disc golf parcours voor de spelletjesliefhebbers en een ponyparcours voor de kids. Een deel is daarvan geopend dus kijk goed even hoe het zit!

IJsbanen

Tot slot zijn er natuurlijk een heel aantal ijsbanen geopend in de provincie sinds vandaag. Dagblad van het Noorden plaatste er een bericht over vandaag. Zo is er bij Kinderboerderij de Mikkelhorst een kleine baan gemaakt, echt leuk voor kids. En daarnaast ook warme choco te verkrijgen. Overigens. De meeste officiële ijsbanen laten alleen leden toe, dus we raden aan om even te informeren. Of kies voor het natuurijs, maar houd de officiële berichtgeving hierover goed in de gaten. IJsbanen in elk geval: Eenrum, Finsterwolde, Garrelsweer, Kornhorn, Nieuw Buinen, Sebaldeburen, Stedum, Visvliet, Ten Boer en Nieuw Roden.

Tot slot, veel sneeuw – en ijspret gewenst! En als jullie een leuke foto hebben, willen jullie die dan hieronder zetten? lieve groet, team Overnachten in Stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek nu!

Booking widget b24_widget_61a9e726a67aa

Meest recente berichten

nl Dutch
X