Van Bulgarije naar Griekenland – Hobbels

Het was frisjes in de tent en Kai had wat protest tijdens de nacht in de reisbench. Maar toch een goede nacht gehad. Job sliep als een roosje en moesten we wakker maken. De honden konden ravotten op het ruime veld bij John en Sarah. Er waren behalve een vriend van het stel, helemaal geen gasten.

Na een lekkere douche, het douchegebouw helemaal voor ons privé en een bak koffie besluiten we naar de grens te gaan. Maar de oprit blijkt afgezet door politie. Ze dirigeren ons naar een andere oprit maar ook daar staat een dikke Bulgaarse politie agent die alleen maar zwaait dat we weg moeten gaan. 
De toe rit is afgesloten en ook op de weg zogenaamde roadblocks. Er staat een file van 15km voor de grens. De Bulgaren hebben de overgang afgesloten voor de Serven. Serven vieren vaak hun vakantie in Griekenland (wat wij snappen) maar er is een nieuwe corona uitbraak en nu is alles voor de Serven op slot.

Wat te doen? We hebben een transit formulier met een doorreis dag erop. Maar 12 uur in een file met de hondjes en voor onze Job. Het lijkt ons niet verstandig. We stoppen voor een koffie. Bellen met de ANWB, met de grenspolitie en tot slot met de Ambassade. Het advies aansluiten omdat de geldigheid van het zogenaamde PLF (passenger location form) niet werd gegarandeerd als we een dag later vertrokken. 

Dus…. wat is het alternatief? Via Kroatië en daar de ferry? Een nacht in Sofia blijven? In de tussentijd stuurt mijn broer een berichtje met het nieuws dat wij allang hadden ondervonden. Ik reageer met een grapje. Vakantie in Bulgarije!

We besluiten om het later op de dag te proberen. Dan langs de opgangen te rijden en te zien hoelang de file dan is. In de tussentijd zoekt onze reisvriendin een mooie plek in een resort in Bulgarije op. We hebben een heerlijke lunch daar, de hondjes slapen als een roos en we trekken heerlijk wat baantjes tussen de lokale veelal Bulgaarse toeristen.
Een heerlijke middag tot we toch echt moeten gaan reizen. We wagen het erop. Tjeeminee! Hoe spannend kan het zijn. We tellen af. 12km tot de grens. 8km. 5km. 2.5km. Nu al blij en opgelucht.
https://www.youtube.com/watch?v=81pO0qt7RzI&feature=youtu.be
1.25km en dan zijn we er gewoon. Twee autos voor ons. We leveren de documenten in en Anton en ik moeten een Covid test af laten nemen. Onze gegevens invullen. En door…
Evaluatiemoment
Wat vonden we van deze dag? Job geeft het een dikke vette 8. Heerlijk gezwommen en gespeeld in het luxe zwembad. En lekker chill.
Ik een 9 om dezelfde reden en het avontuur hahaha

Ik boek in de tussentijd een bijzondere plek in Panteleimonas (het oude deel). Zo komen we in een eeuwenoud Griekse stadje. Helemaal opgeknapt en nu toeristisch trekpleister. Lees er maar eens over, want het is de moeite waard.

We krijgen meteen hulp om het Guesthouse te vinden van Stella en haar moeder die er een avondwandeling doen. Stella wil Kai graag aaien en dat vindt Kai helemaal niet erg. Mario en Ioanna (ze lijkt wel een Grkekse Godin wat een knappe dame, zwart lang haar en licht groene ogen in een prachtig witte jurk) verwelkomen ons hartelijk bij hun guesthouse Fegaropetra Inn.
Het voelde voor mij als een sprookje.

Het uitzicht is fenomenaal en ze zijn enorm behulpzaam en gastvrij. Hoe mooi kun je wakker worden? Kai is ook onder de indruk.
Het stel geven ons leuke tips. We eten die avond vorstelijk op het plein. We vallen om een uur of 23u in een diepe slaap en worden wakker met dit uitzicht. Een heerlijk ontbijt. Er ontbreekt aan niets. Maar helaas zijn we hier ook de enige gasten….

Nu door naar Neapolis via de Korinthische kust. En daar pakken we de boot naar Kythira. De ferry zou dagelijks gaan in het hoogseizoen. Ben benieuwd of dat nu ook zo is. Bijzonder dat het overal zo stil is. Lege wegen, restaurants. Maar de Grieken zijn vrolijk en behulpzaam als altijd.

Verslag van onze boottocht volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X