Dineren in Stijl

Omdat we zelf enorm genieten van uitgebreid dineren met goede wijnen, zijn we een samenwerking aangegaan met ons favoriete restaurant, Bistro Vive La Vie. Bistro Vive La Vie ontvangt jaar op jaar een eervolle vermelding in de Lekker en de Gault & Millau.

Met een groot genoegen zullen we voor u een tafel reserveren. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagavond kunnen we voor u met korting reserveren. Wanneer u via ons een vijf, zes of acht gangen verrassingsmenu boekt, ontvangt u hierop 10% korting op het diner (niet op de drankjes).

Vertrouw op ons en geef in uw reserveringsaanvraag aan met hoeveel personen u wilt dineren, evt. dieetwensen, de dag en de tijdsindicatie.


Uitgaanstips

Gewoon leuk

Groninger museum

Groninger Museum
Een bezoekje waard is het Groninger Museum. Op loopafstand van de Loft en met de bijgeleverde fietsen van de Suite is het natuurlijk helemaal ideaal. Momenteel is er een grote expositie over Rodin.

Stripmuseum
In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer! Neem eens een kijkje op de website van het Stripmuseum voor een impressie.

Er zijn een aantal leuke theaters in Groningen waar vele voorstellingen plaatsvinden. Cabaret, dans, muziek, stand up comedy. Alles voor het vermaak!

Stadsschouwburg
Bij de Loge bevindt zich de Stadsschouwburg met een tweede locatie de Oosterpoort (dichtbij de Loft). Ga ná de voorstelling of juist vóór de voorstelling nog even een drankje doen bij Theatercafé De Souffleur. Verder is er nog het Grand Theatre aan de Grote Markt, Vrijdag in de Walstraat, de Oosterpoort.

Moderne Dans
Als je houdt van dans en een beetje avontuurlijk bent ingesteld, dan zou ik beslist een dansvoorstelling van Club Guy & Roni aanraden! Ze reizen de wereld over met hun dansvoorstellingen, maar zijn gevestigd in Groningen en geven uiteraard hier geregeld prachtige voorstellingen. Kijk voor een impressie eens op de website club Guy and Roni.

Bioscopen
We hebben er altijd te weinig tijd voor, maar het is zo leuk om naar de film te gaan! Meestal kijken we films op Netflix, zoals ook in de huisjes beschikbaar via Apple TV. Als we gaan, dan houden we meer van de alternatieve filmhuizen. Dus ga naar Images, de bioscoop met Filmhuis films.

Bioscoop Pathé is ook om de hoek van de Loft, als je meer van de gebruikelijke films houdt!

Evenementen

Eurosonic

Januari
Eurosonic, een groot muziekfestival in de tweede week van januari, door de gehele stad Groningen waarbij zowel bekende als startende bands spelen van verschillende pluimage. Eurosonic Noorderslag is het grootste platform voor Europese muziek en is voor veel acts de doorbraak geweest naar een internationale carrière.

Maart & April
Whiskeyfestival, in de Martinikerk staat alles in het teken van Whiskeyproeverijen, workshops en trainingen.


, In de Martinikerk staat alles in het teken van de meest diverse biersoorten, bierdiners, workshops en trainingen.

Augustus
Het Noorderzon Performing Arts festival, vaak in de derde week van augustus en dan 10 dagen lang. Het gehele Noorderplantsoen wordt omgebouwd tot een openluchttheater maar je kunt er ook lekker eten en drinken. In de grote tenten vinden theater- , dans- en muziekvoorstellingen plaats. Je kunt kaarten bestellen maar soms ook ergens spontaan aanhaken.

September
Het festivalseizoen wordt afgesloten met Kadepop. Een leuk popevenement met een goede line up.

Rrrrollend Groningen een heerlijk foodfestival bij de Ossenmarkt. Lekker ongedwongen sfeertje, live muziek erbij. Wat wil een mens nog meer?

December
De prachtige verlichte schepen in de grachten van Groningen tijdens Winterwelvaart een knusse kerstmarkt met heerlijke versnaperingen, het weekend voor Kerst. Een selfie op de brug voor de verlichte schepen mag niet ontbreken!

December/ Januari
Een prachtig lichtfestijn, leuke voor de kids maar ook volwassenen zijn meestal onder de indruk China Light Sprookjeshof in de wereld van het sprookjeshof op 20 autominuten van Groningen in Zuidlaren. Een echte aanrader om dit eens mee te maken.

Ook kun je hier buiten de decembermaanden leuk terecht bij De Sprookjeshof in Zuidlaren en het is juist een leuk attractiepark voor kids tot een jaar of 10. Maak een tocht met de rondvaartboot, leuke waterattracties, indoorspeeltuin etcetera.

Lekker

Stadsschouwburg

Ontbijt, lunch en diner
Heel dichtbij de Loge en de Schouwburg vind je een culinair hoogstandje bij Restaurant Voila. Ook heel centraal (in het verlengde van de herestraat) en een uitstekende kok (vooral de vis jummie) vindt je bij Houdt van Eten. Neem dan wel de tijd om lang te tafelen. Als je meer van een eetcafé houdt of een lekkere borrel, dan bevelen we aan het einde van de Walstraat aan Eetcafé de Buurvrouw. In het Noorderplantsoen zijn ook een aantal leuke eetcafés zoals Lambik (onze favo vanwege de eenvoud en vele Belgisch bieren) en Zondag in het Paviljoen waar je ook prima met de kids kunt eten. In het midden van het park is een groot picknickveld waar de kinderen in de touwen kunnen klimmen met een grote zandbak eronder. Niet aan een picknickmand gedacht? Leg jezelf in de watten en haal wat lekkers en puurs te eten (vegan/raw) om de hoek van het Plantsoen bij Anat. De lekkerste pizza's eet je overigens dichtbij de Suite in de Moesstraat bij Pizzeria Patrizia

Sauna
Wil je een dagje sauna combineren met een heerlijke overnachting. Neem dan eens een kijkje op deze website Sauna Loppersom of op deze Sauna Thermen de Waterlelie en vind een leuke sauna in de buurt van onze appartementen!

Er op uit

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen
Je kunt heerlijk wandelen in de stad Groningen, wisten jullie dat? Er zijn verschillende parken waar je met je hond vrij kunt lopen, zoals het Noorderplantsoen (om de hoek bij de Suite) en waar ook vele speeltuinen zijn.

Stadspark
Neem ook eens een kijkje bij de dieren op deze gezellige kinderboerderij (tijdelijk gesloten) in Stadspark Groningen. Er zijn geiten, kippen, ezels, konijnen, koeien, cavia's en nog vele andere dieren. Heerlijk in de natuur! Ook is er een prachtige speeltuin. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Klim in het speelkasteel of ga varen op de boot. Er zijn schommels, glijbanen en meer leuke speeltoestellen. Op het recreatieveld kun je heerlijk picknicken. Naast de kinderboerderij vind je Ponyverhuur "Stadspark", waar je tegen betaling een rondje met een shetlandpony door het park kunt maken.

Rondje om het Paterswoldse meer
Houd je van uitzicht op het water, maar niet eindeloos wandelen? Dat kan. Net buiten de stad is het Paterswoldse meer. Je kunt er een hapje eten, er is een grote speeltuin en je kunt er een rondje om het meer wandelen.

Wandelen in de bossen net buiten de stad
Bij Paviljoen Appelbergen in Glimmen kun je heerlijk zitten op het terras of in de kantine/café. Ze brouwen er hun eigen bieren, dus informeer er gerust naar! Er is een leuke grote speeltuin en je kunt er eindeloos wandelen in de Bossen. Er zijn diverse routes die beginnen bij het Paviljoen.