Vliegveld Groningen
Machlaan 14 A, 9761 TK

Vliegveld Groningen

Groningen Airport Eelde

Een heerlijk overzichtelijk klein vliegveld met nabijgelegen parkeerterrein. Een waar genot voor de verstokte reiziger zonder vliegschaamte. Een weerbarstige geschiedenis (we gaan er nog even wat over vertellen) met een opeenvolging van wisselingen in de aandeelhouders, maar kort geleden nog, kwam het bericht dat er nieuwe bestemmingen bij komen vanaf ons fijne vliegveld.

Incheckbalie

Toename vluchten

In 2023 zou het noorderlijke vliegveld een zekere 20.000 passagiers meer hebben gehad dan in 2022. De directeur Meiltje de Groot (lees meer: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/16257927/vliegvelddirecteur-vliegen-in-trek-passagiers-nog-net-niet-op-de-vleugels) heeft ambities om het aantal passagiers significant te laten groeien. De eerste stap naar die aantallen is het toevoegen van twee nieuwe bestemmingen. Door de grote drukte op Schiphol en negatieve berichtgeving daarover, zoeken reizigers vaker naar kleinere vliegvelden.

Bestemmingen

In de periode van april tot en met november 2024 kan nu ook vanaf Eelde gevlogen worden naar Alanya in Turkije en Kos in Griekenland. Daarnaast blijven Las Palmas en Palma de Mallorca (Spanje), Burgas (Bulgarije), Heraklion (Griekenland) en Guernsey (Kanaaleilanden) op het menu staan. Daar komen misschien nog een paar extra bestemmingen bij.

Een droom die uitkwam

Zelf vliegen was nooit mijn droom, maar met mijn man aan het stuur, durfde ik het wel aan. We kregen de kans om een vliegles te krijgen van de zeer ervaren vliegenier Egbert en dat leverde prachtige beelden op van de stad Groningen.

Achtergrond

Groningen Airport Eelde, ook bekend als vliegveld Eelde, is een luchthaven voor burgerluchtvaart in de gemeente Tynaarlo, Drenthe, nabij Eelde. Het is de op vier na grootste luchthaven van Nederland, gelegen ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Groningen. De geschiedenis van de luchthaven gaat terug tot de jaren 20 van de twintigste eeuw, toen plannen ontstonden voor de aanleg ervan. Het vliegveld werd officieel geopend in 1931 en heeft sindsdien verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, waaronder militaire bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en latere uitbreidingen, zoals een verlengde startbaan.

Vliegles

Zelf vliegen was nooit mijn droom, maar met mijn man aan het stuur en onze zoon mee, durfde ik het wel aan bij de Noord Nederlandse Aero Club. We kregen de kans om een vliegles te krijgen van de zeer ervaren piloot Egbert en dat leverde prachtige beelden op van de stad Groningen. Ik moet eerlijk bekennen, ik vond het wel erg spannend hoor. Er zat een maximum gewicht aan de Piper waarmee we vlogen en ik was al jaren niet meer op de weegschaal geweest.

Meer vliegende dames

Wil jij nu ook eens een vliegles of misschien zelfs wel je eigen vliegbrevet halen? Er is veel mogelijk. Ook kun je zelfs een vliegtuig stallen in de hangar van de vliegclub. De leden hebben met hun eigen handen de hangars gebouwd en het clubgebouw. Overigens is het nog steeds zo dat er meer mannen lid zijn van de club dan vrouwen, dus misschien is dit bericht dan een aanleiding om vrouwen op te roepen zich aan te melden! Zelf houd ik het bij luchtfietsen!

Hangar

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com