Blumé
Oude Boteringestraat 45, 9712 GD

Blumé

Aan de Oude Boteringestraat liggen twee elegante Groningse boutiquehotels, Hotel Corps de Garde en Hotel Halbert. Beide hebben een samenwerking met restaurant Blumé, dat zich op de begane grond van Hotel Halbert bevindt. Het restaurant is pas begin 2023 geopend, maar heeft direct een prominente plek weten te veroveren in de culinaire scene van Groningen. 

 

Blumé is een fine dining restaurant onder leiding van chef-kok Henrice Dijks. Hij was voorheen eigenaar van Bistro 't Gerecht, dat hoog gewaardeerd werd in de grote restaurantgidsen. In Blumé creëert hij samen met zijn team seizoensgebonden gerechten uit de moderne Franse keuken, samengesteld in een tasting menu van 3, 5, 6 of 7 gangen. Het menu kan op verzoek volledig vegetarisch worden gemaakt en kan uiteraard worden aangevuld met bijpassende dranken van de wijnkaart. 

 

Ook Blumé heeft erkenning gekregen in de restaurantgidsen. Het restaurant is opgenomen in de Michelin Gids, waarin wordt gesteld dat Henrice Dijks "spanning weet te koppelen aan vakkundige bereiding." Daarnaast prijst Gault & Millau zowel het eten als het interieur en de attente bediening.

 

Restaurant Blumé is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur. Op maandag tot en met donderdag zijn er menu's van 3, 5 of 7 gangen beschikbaar, op vrijdag en zaterdag van 5, 6 of 7 gangen.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com