Brussels lof
Akerkstraat 24, 9712 BG

Brussels lof

In de Akerkstraat is al meer dan 40 jaar het restaurant Brussels Lof gevestigd. De zaak begon al in 1981 en was het eerste restaurant dat zich vooral richtte op vegetariërs, en later ook pescetariërs toen er vis bij kwam. Een oud restaurant dat dus eigenlijk heel eigentijds is. 

 

Huidige eigenaar en chef Bob ten Brinke zet sinds 2018 de traditie van vis, vegetarisch en kaas voort. De kaasfondue staat bijvoorbeeld al 40 jaar op de menukaart. De groenten komen uit de moestuin, de vis wordt gekocht van kleinere vissers. De chef gaat zelf ook op pad om verse ingrediënten te plukken of om in het buitenland bij kleine wijnhuizen zijn aanbod van biologische wijnen aan te vullen. Zo kunnen veel verse en biologische producten worden gebruikt voor de veelal mediterrane gerechten die op de, overigens zeer betaalbare, kaart staan. 

 

Samen met een vriend verkoopt eigenaar Bob in het naastgelegen pand tevens bourgondische producten in het winkeltje genaamd Bob Kookt. Achterin zit ook nog eens een wijnbar! 

 

Brussels Lof is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17:30 uur. De keuken sluit om 22:00 uur.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com