Bioscoop Pathé Groningen
Zuiderdiep 78, 9711 HL

Bioscoop Pathé Groningen

Pathé Groningen is een multiplex bioscoop in het centrum van Groningen van bioscoopexploitant Pathé. Hier bekijk je voornamelijk commerciële films.

De bioscoop bevat 9 zalen verspreid over 4 verdiepingen met een totale capaciteit van 1500 zitplaatsen. De grootste zaal heeft 545 zitplaatsen. Op de begane grond, naast zaal 3, bevindt zich een Pathé Café met 120 zitplaatsen.

Er is een GO! Gaming hal waar jong en oud kunnen genieten van allerlei games op Nintendo, PS5 en de modernste Alienware.

Hoe het begon

In 1993 kondigde MGM Nederland zijn intentie aan om een groot bioscoopcomplex te bouwen in Groningen. De bioscoop werd gebouwd op een parkeergarage die als basis diende voor een nooit gerealiseerd viersterrenhotel. In 1995 nam Pathé Nederland de bioscopen over van MGM Nederland en opende in november 1995 de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen haar deuren als Pathé Groningen.

In september 2012 onderging de bioscoop een renovatie waarbij de foyer in omvang werd verkleind. In de vrijgekomen ruimte is een nieuw self-service cateringconcept geïnstalleerd. Dit bevindt zich bij de ingang. Hier kun je zelf betalen voor je popcorn, drankjes of andere snacks.

Bereikbaarheid

De bioscoop ligt op 600 meter van het Centraal Station Groningen. Diverse buslijnen stoppen bij een bushalte in de buurt van Pathé Groningen.
Er is een parkeergarage met 93 plaatsen onder de bioscoop.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com