De Markies
Koninginnelaan 45, 9717 BN

De Markies

Vlak bij het Noorderplantsoen, in een rustige woonwijk aan de Koninginnelaan, kun je voor een snelle hap of een uitgebreid diner terecht bij Dinercafé De Markies. 

 

De Markies stond jarenlang bekend als het buurtrestaurant van de Oranjebuurt, met opvallend goede kwaliteit. In 2017 werd het pand echter verkocht en kwam eetcafé De Stadstuin op deze locatie. Toen De Stadstuin in 2021 het pand weer verliet, keerde De Markies terug naar de vertrouwde plek. Nieuwe eigenaar Benjamin Kappers heeft het café weer in oude glorie hersteld, waarbij De Markies zowel de rol van buurtrestaurant vervult als aantrekkelijk is voor mensen die uitgebreid willen tafelen. 

 

Het menu van De Markies is opgedeeld in traditionele gangen (voor-, hoofd- en nagerecht), maar kan worden uitgebreid met extra voorgerechtjes en tussengerechten. Voor wie niet kan kiezen, is er het Markies-menu. Dit menu bestaat standaard uit 3 gangen, maar kan worden uitgebreid tot 4 gangen met een tussengerecht, of 5 gangen met nog een soepje. Andere uitbreidingsmogelijkheden zijn een kaasplankje en uiteraard een bijpassende wijn, die ook zelf gekozen kan worden van de wijnkaart. Dit concept maakt het mogelijk om de beide functies van De Markies te vervullen. 

 

Dinercafé De Markies is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur. Bij mooi weer opent het terras al om 15:00 uur voor een drankje in de zon.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com