Downstage bij Vera
Oosterstraat 44, 9711 NV

Downstage bij Vera

Naast het welbekende Vera Poppodium en haar Grote Zaal, heeft Vera op hetzelfde adres, ook een leuk keldercafé met een toffe programmering. Hier kun je tot in de vroege uurtjes terecht voor een biertje.

 

Vanaf de jaren '90 evolueerde de Downstage-programmering tot een integraal onderdeel van het aanbod van VERA. Iconische namen die ooit het podium van de legendarische Kelderbar betraden zijn onder andere Motorpsycho, Sebadoh, Dead Moon, Grandaddy, Karate, The Robocop Kraus, The Weakerthans, The Dismemberment Plan, Cosmic Psychos en DeFacto (de band van Omar en Cedric van At The Drive-In en Mars Volta). Hoewel het aanbod voornamelijk gericht was en is op lokale en nationale acts, betraden ook bands als Bettie Serveert, LPG, Audiotransparent, Feverdream, Voicst, The Apers, Human Alert, zZz, Green Hornet, Jimmy Barock, We vs. Death en Face Tomorrow het podium van Downstage. 

 

Meindert Talma beschrijft in zijn boek 'Kelderkoorts' op humoristische wijze zijn eerste optreden op Downstage. 

 

Met name tijdens punk- en hardcoreshows toonde de Kelderbar zijn ware aard: hier werd ‘ceilingcrawling’ uitgevonden! Iemand die hier nog een video van heeft, mag zich melden bij ons!

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com