Euroborg Stadion FC Groningen
Boumaboulevard 41, 9723 ZS

Euroborg Stadion FC Groningen

Iconisch Stadion

 

Euroborg, het iconische stadion van FC Groningen, combineert naadloos comfort, geavanceerde technologie en een onmiskenbare Engelse charme.

Hoe het begon

 

Sinds 2006 is dit voetbalheiligdom een trotse thuisbasis van FC Groningen, waarbij het de hedendaagse sfeer belichaamt en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van de toekomst uitstraalt.

Ga naar de Euroborg, waar de groen-witte geest gedijt en streeft naar een ultiem doel: Eredivisievoetbal op zijn hoogtepunt.

 

Ontworpen door het gerenommeerde bedrijf Wiel Arets in Maastricht, staat Euroborg als een van de architectonische juweeltjes van Groningen naast de Martinitoren, het Groninger Museum en het Gasuniegebouw. Dit unieke complex, bestaande uit twee ringen, biedt plaats aan 22.550 toeschouwers en biedt een intieme ervaring met tribunes strategisch gepositioneerd nabij het veld.

Het ontwerp van het stadion, dat doet denken aan de Engelse voetbalsfeer van het voormalige Oosterparkstadion, heeft transparante glazen circulatie tussen de ringen.

Maar er is meer aan de Euroborg dan voetbal

 

Met een fitnesscentrum, ingangen naar kantoren en het trainingscentrum, creëert dit ontwerp een boeiende omgeving. Met een hoogte van ongeveer 30 meter, en appartementen en kantoren die tot 70 meter reiken, was de Euroborg een investering van €45,5 miljoen, gedekt door vijf financiële bronnen.

Supporters van FC Groningen

 

De supporters, het hart van de spelers, speelden een cruciale rol in de vormgeving van het stadion. Via brainstormsessies en enquêtes hebben FC-fans hun voorkeuren laten horen, wat invloed had op de plaatsing van tribunes dichter bij het veld en de creatie van een supporterscurve achter een van de doelen. Dit uitgebreide gedeelte, dat zich over de hele breedte van het veld uitstrekt, dient als verzamelpunt voor fervente supporters en creëert een klinkende muur van geluid en sfeer.

Een stad binnen een stad

 

Meer dan alleen een stadion, is Euroborg een stad binnen de stad, met een veelheid aan functies. Van sportfaciliteiten tot residentiële appartementen, bioscopen, winkels, een casino, een hotel en educatieve ruimtes, het is een levendig centrum geworden dat matchdagen overstijgt.

De bouw van dit multifunctionele stadion heeft niet alleen de toekomst van het professionele voetbal in Groningen veiliggesteld, maar ook de regionale aantrekkingskracht van de stad nieuw leven ingeblazen. Als een belangrijke hoeksteen in het nieuwe stadsdeel Europapark, fungeert Euroborg als een katalysator voor economische ontwikkeling en laat het een onuitwisbare indruk achter op het landschap van Groningen.

We raden aan om de Euroborg te bezoeken, waar passie en doel samenkomen, en voetbal gedijt.

Koop een kaartje

Voor het kopen van kaartjes kunt u deze link controleren.

Ze openen jaarlijks de deuren voor een Open Dag. Dus controleer hun website en kalender. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken via deze link.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com