Florentin
Langestraat 66, 9712 LT

Florentin

Waar nu de buurt Ebbingekwartier ligt, vestigde zich in 1854 de tweede gasfabriek van Nederland. Nu is het gebied herontwikkeld tot een knusse, autovrije woonwijk. Hier en daar staan nog een aantal gebouwen die herinneren aan deze vorige functie. In één van deze monumentale oud- industriële panden kunt u heerlijk eten bij Restaurant Florentin. 

 

Dit Restaurant is geïnspireerd op het Florentin district, een multiculturele, sfeervolle en artsy wijk in Tel-Aviv. Deze creatieve stijl is dan ook terug te zien in de geserveerde street- en comfort food, gekruist met fine dining, die een mix van Mediterrane, Noord-Afrikaanse en natuurlijk Midden-Oosterse smaken heeft. Om van alles te proberen zijn het FLO tasting menu en het Balagan menu opgesteld. Ook wine pairing is mogelijk. 

 

De Eigenaren hebben het woord “Balagan” als motto genomen: "a disorderly, confusing, and/or overwhelming situation." Dit komt niet alleen terug in het eten en drinken, maar ook het interieur en de house, funk of discomuziek die op de achtergrond door een dj gedraaid wordt.

 

Benieuwd of u zelf overweldigd wordt door de “Balagan” in Florentin? Het restaurant is dinsdag tot en met zondag geopend van 18:00 tot 23:00 of 17:30 tot 23:00 op vrijdag en zaterdag. Al ligt het restaurant in een autovrije wijk, is parkeren geen probleem. Parkeergarage Boterdiep ligt recht onder het gebouw en heeft een uitgang die precies naast het restaurant uitkomt!

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com