Grand Theatre
Grote Markt 35, 9711 LV

Grand Theatre

Grand Theatre, gelegen in het hart van Groningen, dient als vlaggenschip voor podiumkunsten.

Ze gaan actief in gesprek met onze gemeenschap, werken samen met publiek, lokale creatieven, maatschappelijke partners en nationale/internationale artiesten. Grand Theatre verkent nieuwe ideeën, verbindingen en benaderingen om professionele podiumkunsten betekenisvol te maken voor de inwoners van Noord-Nederland, verder dan de fysieke grenzen van ons theater.

Openingstijden

7 dagen per week is het TheaterCafé geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Samenwerkingen

Ze organiseren noordelijke theater- en muziekfestivals, werken samen met SPOT voor jeugdtheater tijdens schoolvakanties, ondersteunen lokale theatermakers met faciliteiten en expertise, en verwelkomen nieuwe lokale initiatieven, zoals verhalenavonden, talkshows, filmprogramma's en pubquizzen. We zoeken actief samenwerkingen met maatschappelijke en niet-culturele partners via projecten zoals Meet the Neighbours, waarbij we verbinding maken met gemeenschappen die we misschien niet goed kennen.

 

Partners

Enkele van de samenwerkingspartners zijn Station Noord, Stichting Prime/Soundsofmusic, Noorderzon Festival, Noordstaat, Quiet Groningen, SPOT, Eurosonic/Noorderslag, Noord Nederlands Toneel, Jonge Harten en Het Houten Huis.

 

Geschiedenis

De rijke geschiedenis van Grand Theatre begon in 1930 als bioscoop in Groningen. Na gebeurtenissen zoals de bevrijding van de stad in 1945 en een periode van leegstand in 1977, onderging het gebouw in 1994 aanzienlijke renovaties en werd het een centrum voor artistieke vrijheid. Ondanks financiële uitdagingen en een tijdelijke sluiting in 2015, herrees Grand Theatre in 2016 met steun van culturele partners en de stad, en vestigde zich als een eigentijdse en onafhankelijke creatieve ruimte.

Verhuur

Je kunt een ruimte, podium of de bar huren voor jouw evenement! Bekijk hun website voor meer informatie.

Ondersteund door

Grand Theatre ontvangt doorlopende steun van de Gemeente Groningen en het Fonds Podiumkunsten. Grand Theatre is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), een erkende algemeen nut beogende instelling.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com