Hanasato
Gedempte Zuiderdiep 55, 9711 HB

Hanasato

Aan het gedempte Zuiderdiep bevinden zich talloze gezellige terrasjes en horecagelegenheden; een Japanse keuken kan natuurlijk niet ontbreken in deze gezellige straat. Gelukkig is hier het restaurant Hanasato gevestigd. 

 

Hanasato is echter geen typische grootschalige sushi- of woktent met een all-you-can-eat buffet of afhaalservice, zoals die al zo vaak voorkomen in Nederland. Dit kleinere, knusse restaurant brengt de echte kwaliteit van de Japanse cuisine naar voren. Hier hechten ze waarde aan het feit dat ze de enige eetgelegenheid in Groningen zijn die in Washoku-stijl kookt; de traditionele Japanse keuken die tevens door UNESCO is uitgeroepen tot ontastbaar cultureel werelderfgoed. Hanasato is dan ook niet voor niets opgenomen in de Michelin-gids, die vooral de sashimi en shabu shabu prijst. Bij dit tweede gerecht worden dungesneden ingrediënten kort gegaard in een kokende bouillon. 

 

U kunt genieten van een van de menu's vol met Wagyu, vis en andere verse ingrediënten uit de Japanse keuken van dinsdag tot en met zondag vanaf 18:00 uur. Als u met een groep van 15 personen of meer bent, kunt u buiten de openingstijden reserveren.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com