Hoornseplas
Laan Corpus den Hoorn 300, 9728 JT

Hoornseplas

De Hoornseplas.

De ideale plek voor onze stadsbewoners die willen genieten van de zon en spetteren in het water. Bovenal is het strand bij de Hoornseplas erg populair tijdens zonnige dagen.
De speeltuin ligt naast de deur, dus gezinnen kunnen zich hier volop vermaken.

In de zomer, naast het stadsstrand, is dit een van de meest populaire plekken in de stad.

 

Boot of SUP

Een grote boot heb je hier niet nodig, want het meer is niet zo groot. Er zijn verschillende verhuurders rond het meer, ook degene die elektrische boten aanbieden. Vanaf de Hoornseplas kun je naar het Paterswoldse meer, dit is een groter meer waar watersportliefhebbers zich kunnen uitleven en waar ook de ingang naar de grachten van Groningen is. Elke zondag tijdens het seizoen zijn er ook zeilwedstrijden.

 

Blauwalg

Er moet een waarschuwing worden gegeven bij de Hoornseplas, let op dat er na langere periodes van hitte blauwalg kan zijn.Dergelijke waarschuwingen worden gegeven op de borden bij de ingang, die ook de huisregels van het gebied bevatten.
Er is ook een naturistisch gedeelte, houd hier rekening mee.

 

Winter

Maar als het in de winter erg hard vriest, is dit meer bedekt met een dikke laag ijs.

Dan zal het zeker druk zijn met mensen en iedereen trekt zijn schaatsen aan. De kleintjes worden meegesleept op een slee. Zelfs mensen die niet kunnen schaatsen, gaan voor de wintersfeer!

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com