Nieuwe Markt
Nieuwe Markt, 9712 JS

Nieuwe Markt

Toen het Groninger Forum werd gebouwd, werd er ruimte gecreëerd voor een nieuw marktplein. Dit is in het kort hoe de Nieuwe Markt is ontstaan. We hebben gemerkt dat het daar behoorlijk winderig kan zijn als je er loopt. Desalniettemin hebben ze het erg mooi gemaakt door een kabbelende waterstroom door de markt te laten lopen. En er is goed eten en drinken. Voor ons altijd een reden om te gaan.

 

Waar is de Nieuwe Markt in Groningen?

Als je op de Grote Markt staat met het Stadhuis achter je en aan de rechterkant het prachtige Hotel de Doelen met zijn bekende De Drie Gezusters. Aan de linkerkant zie je de Martinitoren. Je loopt door de ruime steeg tussen het moderne gebouw van The Market Hotel en het nieuwe Merckt-complex bekroond door het Rooftop Merckt-restaurant en bar. Vanaf dit punt heb je meteen een prachtig uitzicht op de Grote Markt en voor de fotografen onder ons is dit een zeer fotogeniek uitkijkpunt.

 

Eten op de Nieuwe Markt in Groningen

Op de Nieuwe Markt vind je de ingang van het Groninger Forum, inclusief een superleuke bioscoop en café NOK (de rooftop bar), de ingang naar de fietsenstalling van het Groninger Forum, maar ook veel cafés en restaurants op het plein zelf. Het bekendste restaurant, waar je ook heerlijk kunt lunchen, is het Feithhuis. Hier heb je ook het mooiste uitzicht op de Nieuwe Markt vanaf het terras. Er zijn ook Blue Bananas. Een leuke plek waar je fluffy pannenkoeken kunt eten in een zeer creatief interieur. Het voelt zeker Amerikaans aan en het is echt een ervaring voor jong en oud. Je kunt naar de Italiaanse keten Vapiano gaan als je snel en gemakkelijk een simpele pizza wilt eten met je familie.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com