Pachamama
Nieuwe Markt 7, 9712 KN

Pachamama

Met de bouw van het Forum Groningen, afgerond in 2019, is er een geheel vernieuwd stukje binnenstad ontstaan. In de schaduw van het Forum ligt de Nieuwe Markt, waar sinds 2023 het bijzondere restaurant Pachamama is gevestigd. 

 

Pachamama wordt gerund door dezelfde ondernemers als restaurant Florentin. Het valt dan ook in dezelfde prijsklasse en biedt een creatief interieur en sfeervolle achtergrondmuziek. Het verschil zit echter in de uitvoering en keuken. Terwijl Florentin is geïnspireerd door een gelijknamige wijk in Tel Aviv, is Pachamama, als een van de weinige in Nederland, gericht op de Nikkei-keuken. 

 

Nikkei-keuken is een fusie van de Japanse en Peruaanse keuken, ontstaan door culturele uitwisseling tussen deze landen aan het einde van de negentiende eeuw. Het combineert de verfijnde bereiding van de Japanse keuken met exotische ingrediënten uit Peru. Bij Pachamama is deze fusiekeuken kunstig verfijnd en te genieten in een vijfgangendiner, waarbij ook een speciaal vegetarisch menu beschikbaar is. 

 

Wilt u de Nikkei-keuken proberen in het hart van Groningen? Pachamama is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 18:00 tot 23:00 uur.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com