Pronk
Vismarkt 56, 9711 KV

Pronk

Op de hoek van de Vismarkt en een van de leukste winkelstraatjes van Groningen, de Folkingestraat, vindt u Stadscafé Pronk. Hier kunt u de hele dag door genieten van een stijlvolle en ontspannen sfeer. 

 

Stadscafé Pronk is namelijk gevestigd in een bijzonder historisch gebouw. De eerste stenen werden rond 1300 gelegd, het metselwerk uit die tijd is zelfs aan de achterkant nog zichtbaar. Tussen de 16e en 19e eeuw vonden er grote verbouwingen plaats, waarbij unieke elementen werden toegevoegd, zoals een monumentale trap tussen 1740 en 1750 en bijzonder stucwerk uit de 18e eeuw. Interessante figuren hebben in dit gebouw gewoond, waaronder een van de eerste hoogleraren van de universiteit en kunstschilder Hendrik Willem Mesdag. 

 

Omringd door geschiedenis kunt u hier de hele dag door genieten van een uitgebreide drankenkaart, warme gerechten, broodjes, salades en soepen, en vanaf 13:00 uur van de borrelkaart. Naast de reguliere hoofdgerechten kunt u voor het diner kiezen voor een mix van kleinere shared-dining gerechten. Deze gerechten kunnen zowel binnen als op het ommuurde terras achter het gebouw worden geserveerd. Bovendien kunt u verschillende ruimtes huren voor vergaderingen, feesten of andere groepsevenementen. 

 

Stadscafé Pronk is elke dag geopend, op maandag en zondag vanaf 11:00 uur, dinsdag tot en met donderdag vanaf 10:30 uur, en op vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com