Restaurant Nassau
Martinikerkhof 23, 9712 JH

Restaurant Nassau

Het Prinsenhof, een van de meest iconische historische gebouwen in Groningen, kent een rijke en gevarieerde geschiedenis. Oorspronkelijk huisvestte het een religieuze orde in de 15e eeuw, waarna het diende als bisschoppelijk hof voordat het de residentie werd van de stadhouders van Groningen, de prinsen van Nassau. Hierdoor staat het gebouw nu bekend als het Prinsenhof. Tegenwoordig herbergt het complex een viersterrenhotel, de prachtige Prinsentuin en twee horecagelegenheden. 

 

Eén van deze horecagelegenheden is Restaurant Nassau. Gesitueerd in de voormalige slaapvertrekken van de prinsen van Nassau, met uitzicht op de Prinsentuin, ademt dit fine dining restaurant luxe en elegantie uit. Hier past dan ook een kwalitatief goede keuken bij die, onder leiding van chef Christian de Vries, smaakvolle combinaties met regionale producten creëert. Hier valt van te genieten via het experience menu of à la carte. Daarnaast zorgen onder andere Restaurantmanager Jeroen Bekkenkamp en sommelier-vinoloog Ronald Aikes-van Dijk voor geprezen gastvrijheid en de juiste wijn-spijscombinaties. 

 

Kortom, de luxe atmosfeer, kwalitatief goede keuken en gastvrijheid zorgen voor een complete ervaring. De Michelingids vermeldt dan ook dat finesse in het DNA van Nassau zit. In de Gault & Millau gids krijgt het restaurant daarnaast 14 punten. 

 

Restaurant Nassau is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, ontvangst is mogelijk tussen 18:00 en 20:00 uur. Handig om te weten voor bezoekers in de zomer, er wordt een zomersluiting gehanteerd van 30 juli tot en met 26 augustus.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com