Restaurant Niemeijer
Akerkstraat 20, 9712 BE

Restaurant Niemeijer

In de binnenstad, vlak bij de A-kerk, bevindt zich Restaurant Niemeijer. In deze horecagelegenheid van oprichters Janick en Leonie wordt doeltreffend en efficiënt eten bereid van hoge culinaire kwaliteit, met een grote knipoog naar Groningen en de ommelanden. 

 

Voordat de eigenaren Janick en Leonie begonnen aan hun ondernemersdroom, deden ze ervaring op in verschillende sterrenrestaurants, waaronder The Jane in Antwerpen en het Groningse Noor. In 2023 openden ze samen Restaurant Niemeijer in een geheel nieuw ingericht pand aan de Akerkstraat, met een open keuken en bar als middelpunt. 

 

In het omliggende restaurantgedeelte kunnen gasten à la carte genieten van een kleine maar effectieve kaart met gerechten van topkwaliteit. De keuken brengt een hommage aan de provincie Groningen, bijvoorbeeld door de eierbal om te toveren tot een culinair voorgerecht met vadouvan en honing, maar ook door het gebruik van streekproducten. Zo produceren ze zelf hun eigen honing en komen verschillende producten uit eigen moestuin of van de markt. De kwaliteit van dit restaurant is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Niemeijer is opgenomen in de Gault & Millau-gids en kreeg hier 13 van de 20 punten. 

 

Het restaurant is geopend voor diner van dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:00. Lunch is mogelijk van donderdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 16:00. Hierbij is het ook mogelijk om een wisselend twee gangen lunchmenu te reserveren.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com