Skatepark
Concourslaan 8, 9727 KD

Skatepark

Skatepark Stadspark begon allemaal met iemand die een boze blog stuurde.

De boze blog Het skatepark heeft een bijzonder verhaal. Het begon met een blog van Bram in januari 2019. "Ik had onderzoek gedaan en Groningen vergeleken met de top tien grote steden in Nederland voor skaters," zegt Bram. "Dit liet zien dat de skatefaciliteiten in Groningen niet goed waren en dat er geen centrale faciliteit was voor de Urban Community van Groningen."

Zo werd Bram onbedoeld de woordvoerder voor een volwaardig outdoor skatepark voor heel rollend Groningen.

 

Rollend Groningen
Samen met Wessel Oelen richtte hij de vereniging Rollend Groningen op om de belangen van de urbane sporten beter te vertegenwoordigen. Wessel is verantwoordelijk voor het ontwerp van het park dat er nu is.
Vanuit Rollend Groningen hebben de twee mannen de afgelopen drie jaar gesprek na gesprek gehad met gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren. Daarnaast hebben ze vele uren doorgebracht in overleg met skaters, inliners, BMXers en andere urbane atleten en consultatieavonden georganiseerd.

 

Gemeente Groningen
Na een jaar sloot de gemeente zich aan bij het proces voor het Skatepark. Allerlei obstakels moesten worden overwonnen. Het belang van het park moest worden erkend, maar bijvoorbeeld ook een locatie moest worden gevonden.

Nadat de gemeenteraad de locatie in het Stadspark en geld beschikbaar stelde, nam Henry Vos het project over vanuit de gemeente. "Ik werk ook aan de verdere ontwikkeling van de Trotbaan en het gedeelte van de Concourslaan dat daarbij hoort, dus dit project past daar goed bij," zegt Henry.

"Het is echt een bijzondere gemeenschap, deze skaters," vervolgt Henry. "Ze hebben hun eigen taal voor alle trucs die ze doen en alle delen van het park. Alsof je een andere wereld binnenstapt. Echt heel bijzonder en leuk."


Skatepark fase twee
Het skatepark werd gebouwd op een deel van het Stadspark waar eerder een parkeerplaats was voor 47 auto's. De helft daarvan is nu het skatepark, bijna 800 vierkante meter groot. Het tweede deel van het park wordt gebouwd in het voorjaar van 2024. Nog eens 800 vierkante meter en dan is er geen ruimte meer voor auto's.

"Daarom hebben we nu tijdelijke plaatsen gecreëerd op de Concourslaan," legt projectleider Henry uit. "En we zijn nu bezig met het ontwikkelen van het mobiliteitsplan voor definitieve oplossingen met betrekking tot parkeerplaatsen in dat gebied."

Je kunt het skatepark vinden op nummer 17 op deze kaart van het Stadspark.

 

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com