Storyworld Forum Groningen
Nieuwe markt 1, 9712 KN

Storyworld Forum Groningen

Wist je dat?

 Wist je dat het Musuem van Storyworld is bekroond tot een van de beste kindvriendelijke musea van Nederland? Dus je hebt alle reden om daarheen te gaan als je kinderen of jezelf van cartoons, superhelden en strips houden.

 

Wat te verwachten
Betreed het rijk van Storyworld, waar de geheimen van meester-vertellers tot leven komen. Deze meeslepende ervaring viert de technieken toegepast in Nederlandse en internationale strips, animaties en games. Hier vindt elke iconische superheld of schurk zijn oorsprong terug naar een eenvoudige potloodstreek op een ongerept vel papier - van de legendarische Asterix en Aladdin tot de boeiende karakters zoals De Rode Schildpad en Aloy van Horizon Zero Dawn.

Storyworld nodigt je uit om actief betrokken te zijn bij de fundamentele elementen en subtiliteiten van strips, animaties en games. Duik in het proces van het begrijpen van een grafisch verhaal en verken de kunst van het zelf creëren ervan.

 

Originele stripcollecties

Met een diverse collectie die strips, animatie en games omvat, herbergt Storyworld trots een eigentijdse reeks werken. Van cartoonstoryboards tot rekwisieten uit geanimeerde films en interactieve games, bieden onze aanbiedingen een uitgebreide verkenning van deze boeiende media. Opmerkelijk is dat een deel van onze gewaardeerde stripcollectie een erfenis is die is overgenomen van het Stripmuseum, dat zijn hoofdstuk in het begin van 2019 elegant afsloot.

 

Je eigen Storyworld Paspoort

Verken Storyworld. Ontdek dit museum met het Storyworld Paspoort vol avontuurlijke detective-, puzzel- en tekenopdrachten. Teken jezelf als een superheld of schurk, maak je eigen pixelkunstfiguur en beantwoord de vragen over wat je ziet in het museum. Je ontvangt je Paspoort bij de kassa wanneer je Storyworld bezoekt.


Waar en Wanneer?

 Voor degenen die de toegang zoeken tot dit boeiende museum, zoek niet verder dan de zesde verdieping van Forum Groningen, waar de ticketbox en toegangspoort tot Storyworld op je wachten. Ga op reis waar storytelling een interactieve en verrijkende ervaring wordt.

De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties heeft Storywold speciale evenementen en is ook open op maandagen.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com