Ukraine Food
Kerklaan 23, 9717 HA

Ukraine Food

Vlak naast het groen van het Noorderplantsoen, aan de Kerklaan, bevindt zich een restaurant met een verhaal en een missie. 

 

In 2022 openden drie Oekraïense vriendinnen hier Ukraine Food. Bij het uitbreken van de oorlog zijn Kateryna en Iryna naar Groningen gekomen, waar ze samen met hun vriendin Valentyna besloten om Oekraïense lekkernijen te verkopen. Eerst begonnen ze met een kraam op de Grote Markt, waarna ze een restaurant konden vestigen naast het Noorderplantsoen. Maandelijks wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan organisaties die Oekraïne steunen. 

 

Een mooie bijkomstigheid van deze missie is dat niet alleen andere Oekraïners hier vertrouwd kunnen eten, maar ook Stadjers, studenten en toeristen kennis kunnen maken met traditioneel Oekraïens eten. Denk aan klassiekers zoals Borsjtsj, Kip Kiev, en Deruny (aardappelkoekjes gevuld met kaas). Voor dessert is onder andere Varenyky of traditioneel gebak beschikbaar. 

 

De focus op traditioneel gebak ligt in de tweede vestiging van Ukraine Food, genaamd Tasty Traditions. Daarnaast is het mogelijk om Oekraïense likeur voor thuis te bestellen. Zelfs via thuisbezorgd (via Tasty Traditions) kunnen deze lekkernijen bij je thuis worden bezorgd. Zo brengt Ukraine Food een vleugje Oekraïense smaak naar Groningen. 

 

Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met donderdag vanaf 17:00 uur en van vrijdag tot en met zondag vanaf 16:30 uur.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com