UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ

UMCG

UMCG

Een bezoek aan een ziekenhuis roept vaak negatieve associaties op. Ziektes, verwondingen en pijn zijn veelvoorkomende verbindingen met medische centra. Misschien bezoek je een familielid in het ziekenhuis, of wellicht moet je zelf voor een onderzoek of behandeling gaan. Misschien ben je hier voor medisch werk of studie. Wat de reden van je bezoek ook is, er zijn veel elementen in en rondom het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) die je bezoek comfortabeler, opbeurender of handiger kunnen maken.

 

Openbaar Vervoer 

Allereerst is het essentieel om eenvoudig naar het UMCG te reizen. Het ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via de bushaltes bij UMCG Hoofdingang, Oostersingel, of UMCG Noord, die direct naast het complex liggen.

 

Parkeren bij het UMCG

Als je je eigen vervoer gebruikt, kun je parkeren in een van de twee parkeergarages direct onder het complex: Parkeergarage Noord en Parkeergarage Zuid. Parkeren kost 1 euro per 18 minuten, met een maximum dagtarief van 22 euro. Als je een afspraak of opname hebt, kun je kiezen voor een goedkopere dag- of weekkaart. Meer informatie over parkeren bij het UMCG is te vinden hier. Andere opties zijn de parkeergarage Damsterdiep, ongeveer 400 meter lopen van de hoofdingang, en parkeergarage Boterdiep, ongeveer 500 meter verwijderd van UMCG Noord.

 

Voorzieningen, straten en kunst

Eenmaal binnen in het complex is er veel gedaan om bezoekers zich op hun gemak te laten voelen. In de ruime lobby zijn er twee cafés, een banketbakker, een bloemenwinkel en zelfs een kleine Albert Heijn. Rolstoelen zijn te huur, en bij de balie kun je een golfkar regelen om gemakkelijk door de overdekte straten te bewegen. Hieronder valt ook een winkelstraat, met onder andere een kapper en een boekwinkel. In de Fonteinstraat staat, zoals de naam suggereert, een grote fontein van kunstenaar Joop Beljon.

Dit is niet de enige kunst die zichtbaar is in het ziekenhuis. Sterker nog, het UMCG heeft een kunstcollectie met ongeveer 1500 werken! Naast de permanente kunst die de gangen en wachtkamers siert, zijn er ook wisselende tentoonstellingen. In de Fonteinstraat vind je het expositiebord voor meer informatie. Om de hele kunstroute te volgen, kun je een brochure ophalen bij de balie in de lobby.

 

Terrein en omgeving 

Naast de hoofdgebouwen van het ziekenhuis zijn er veel meer gebouwen op het terrein, bijvoorbeeld die van de medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Studenten kunnen in alle rust studeren in de Centrale Medische Bibliotheek (CMB). Interessant genoeg zijn er twee woonhuizen tussen de gebouwen. Deze zijn verdeeld in appartementen en zijn bedoeld voor familieleden van patiënten van het UMCG. In de buurt bevindt zich ook een Ronald McDonald-huis en het NH Hotel. Voor alle accommodatiemogelijkheden in de stad ben je op deze website aan het juiste adres.

 

Op zoek naar een plek om te eten in de buurt van het UMCG? Naast de voorzieningen die het ziekenhuis zelf biedt, is SPIJS zeer aan te bevelen voor lunch, een drankje of een verse maaltijd. Deze gezellige plek ligt op slechts 50 meter van de Noordingang. Voor een diner kun je naar Florentin gaan, gelegen in een karakteristiek, oud industrieel gebouw op slechts enkele honderden meters lopen van de noordingang.

 

Dus, als je het UMCG moet bezoeken, kun je altijd rekening houden met de handige voorzieningen, de talloze kunstwerken, accommodatiemogelijkheden en culinaire aanbevelingen om de stemming te verbeteren. 

 

Foto: Door Stella Dekker (Beeldbank Groningen) 

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com