Vismarkt
Akerkhof 10, 9711 JB

Vismarkt

De Vismarkt is een van de iconische pleinen van Groningen.

In 1670 werd de Vismarkt voornamelijk gebruikt voor de verkoop van vis. Tegenwoordig vind je op de Vismarkt verschillende restaurants en winkels. En je kunt nog steeds naar de markt gaan voor verse vis. Maar op de Vismarkt zijn er tegenwoordig ook meer kraampjes om eten te kopen. 

Naast eten.... is er af en toe ook een markt met antiek, boeken en LP's en platen. Het is de plek voor de jaarlijkse kermis (MeiKermis) en in oktober jaarlijks de finish van het hardloopevenement de 4 Mijl van Groningen, openluchtvoorstellingen en openluchtconcerten.

 

Wanneer is de Vismarkt geopend?

Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een markt op het plein met verschillende kraampjes. Naast de markt wordt de vismarkt ook gebruikt voor andere evenementen. Vanaf de vismarkt heb je uitzicht op historische gebouwen zoals de Korenbeurs en de Der A-kerk.

 

Kraampjes vol karakter

Met de historische Korenbeurs aan je zijde betreed je de markt. Van links naar rechts en van voor naar achter zie je veel kraampjes. Om je heen hoor je gesprekken tussen marktkooplieden en klanten. Over de kaas om te kiezen, maar ook over koetjes en kalfjes. Dat maakt de markt de markt: soms duurt het wat langer. Geen zelfscankassa's, maar persoonlijk contact. Maar de markt is ook de juiste plek voor een snelle boodschap. De verse producten liggen letterlijk voor het grijpen.

 

Geselecteerde favoriete kraampjes van de Vismarkt

Het is moeilijk om de Vismarkt te verlaten zonder eten te kopen. Terwijl je over de markt loopt, ruik je de geur van vers voedsel. Enkele van onze geselecteerde favorieten zijn: De Marktslager, de Kruidenspecialist en Vismakelaar Poseidon waar je Kibbelingen gemaakt van Kabeljauw vis kunt bestellen, want wat is de Vismarkt zonder vis?

De beste friet met LOVE-saus kun je bestellen bij Belg Waterloo. Dikke frieten en dus puur genot.

 

De Eemstuin

En het mooie is: het meeste komt gewoon uit de regio. Dit geldt ook voor de groenten en fruit van de Eemstuin. Pure producten groeien dicht bij de Waddenzee. Biologisch, onbespoten. En dat proef je. Hier kun je rabarber, koolrabi en een appel voor de dorst krijgen. Iets verderop is de kraam van het Koffiestation. Bonen van ver weg, lokaal gebrand. Gewoon in de Oosterparkwijk. Of haal vers brood uit Groningen dat je kunt beleggen met Groninger boerenkaas. Met deze regionale producten zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel.

 

Een volledige lijst van alle markten vind je op de website van de Gemeente Groningen

 

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com