Vive la Vie
Oosterstraat 39, 9711 NV

Vive la Vie

In de Oosterstraat in Groningen is van alles te vinden, van eetcafés en gezellige winkeltjes tot Hotel Schimmelpenninck Huys en Club Vera. Voor echte gastronomie kunt u hier ook terecht, namelijk bij Vive La Vie. 

 

Bij dit culinaire adres wordt de Franse keuken als basis genomen, maar gecombineerd met verrassende smaken geïnspireerd door Azië. De gerechten zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en vers. Daarom wordt er elke dag gewerkt met een creatief verrassingsmenu van 5, 6 of 7 gangen. Sommelier Lara Sportel zorgt daarnaast voor de juiste wijn-spijscombinatie. 

 

De chef-kok van het restaurant is Jeroen Sportel. In 2023 werd hij nog uitgeroepen tot JRE-chef van het jaar, een internationale club van getalenteerde chef-eigenaren. Vive la Vie staat al sinds 2014 onder zijn leiding, is vermeld in de Michelingids en scoort 14,5 van de 20 punten in de Gault & Millau, waarmee het een van de meest prestigieuze restaurants in de stad Groningen is. 

Restaurant Vive la Vie is geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur. Het 5-gangenmenu is alleen beschikbaar op woensdag en donderdag.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com