Eurovision Songfestival in Groningen

Feb 28, 2024 • 3 minuten leestijd

Eurovision Songfestival in Groningen

Go go go for Joost Klein 

 Vandaag was het eindelijk zover: het songfestivalnummer van Joost Klein werd onthuld. Wat is jullie indruk? Worden het DOUZE POINTS? Met het nummer 'Europapa' hoopt Joost het Eurovisie Songfestival in Malmö te winnen. Hij presenteerde zijn nummer donderdag tijdens een speciale middagshow van De Avondshow met Arjen Lubach.

 

 

Back to Sweden

Na de overwinning van Loreen zal de 68e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Zweden. Dat land organiseerde het songfestival ook in 2016. Het is nu dus zevende keer dat het evenement plaats zal hebben in Zweden. Bijzonder is dat het  dit jaar alweer 50 jaar geleden is dat ABBA met hun wereldhit 'Waterloo' het songfestival in Engeland in 1974 won.
 

Data Eurovision Songfestival

De halve finales zullen plaatsvinden op dinsdag 7 en donderdag 9 mei 2024. Tijdens die halve finales zal Joost Klein namens Nederland (met natuurlijk die noordelijke ‘roots’)  in actie komen. Joost zingt ‘Europapa’.  

De beste tien landen van die halve finales gaan door naar de finale op zaterdag 11 mei.

De 1e halve finale is op dinsdag 7 mei 2024 in Malmö
De 2e halve finale is op donderdag 9 mei 2024 (hemelvaartsdag) in Malmö
De finale is op zaterdag 11 mei 2024 in Malmö

Omdat de  tweede halve finale op Hemelvaartsdag valt, is er best een kans dat je vrij bent! 

 

Eurovision Songfestival Groots in Groninger Forum

Wat te doen om het Eurovision Songfestival in Groningen op niet Klein ;-) maar Groots te beleven? Juist, dan ga je naar het Groninger Forum naar de Eurovision Contest Experience

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een uitbundige Eurovison viewing party in het Groninger Forum.  Wie wordt de nieuwe Loreen? Met glitters, glamour, live performances, bubbels, heerlijke Songfestival-hits en natuurlijk een bloedstollende finale! 
Het event is in het Engels. Meer informatie en tickets klik hier.

P.S. Vergeet niet de dresscode te checken!

See YOU!

 

woensdag, 28 februari 2024 | Geschreven door: Diet Daleman