Brasserie Prinsenhof
Martinikerkhof 23, 9712 JH

Brasserie Prinsenhof

Het Prinsenhof is een van de bekendste monumentale panden in Groningen en heeft een rijke geschiedenis. In de 15e eeuw vestigde zich hier een religieuze orde, waarna het een bisschoppelijk hof werd om vervolgens de verblijfplaats te worden van de stadhouders van Groningen. Dit waren de prinsen van Nassau, waardoor het gebouw bekend kwam te staan als het Prinsenhof. Tegenwoordig bevindt zich hier een viersterrenhotel, de prachtige Prinsentuin en twee horecagelegenheden. 

 

Een van deze horecagelegenheden is de Brasserie Prinsenhof. Deze is gelegen in de voormalige kerk van de religieuze orde die hier ooit zat. In tegenstelling tot Restaurant Nassau, de andere horecagelegenheid in het Prinsenhof die gericht is op fine dining, is het bij de Brasserie mogelijk om te ontbijten, lunchen, borrelen en dineren, aan te schuiven bij de cocktailbar of te genieten van een high tea. 

 

Dit maakt de Brasserie het toegankelijkere broertje van Restaurant Nassau, waar zowel hotelgasten als voorbijgangers de hele dag terechtkunnen. De kaart weerspiegelt deze diversiteit aan gasten, met betaalbare opties zoals ravioli of soep en broodjes, maar ook duurdere opties zoals kaviaar of kreeft. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het terras op de binnenplaats. 

 

De Brasserie hanteert de volgende openingstijden: ontbijt van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 10:00 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen van 08:00 tot 11:00 uur. Lunch is elke dag mogelijk van 11:30 tot 17:00 uur. Diner van maandag tot en met zaterdag van 17:30 tot 21:00 uur en op zondag van 17:30 tot 20:30 uur.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com