D'ouwe Brandweer
Gedempte Zuiderdiep 75-77, 9711 HC

D'ouwe Brandweer

Aan het Gedempte Zuiderdiep stond vroeger een brandweerkazerne, waar de brandbluswagens nog met paard en wagen werden getrokken, gebruik werd gemaakt van stoomblussers, en iets later de eerste brandweerauto’s in gebruik werden genomen. Nu bevindt zich op de plek waar ooit de kazerne stond een Pathé-bioscoop, maar het gezellige eetcafé aan de overkant herinnert sinds 1994 nog aan deze functie.

 

 Niet alleen het logo en de rode kleuren in eetcafé D'ouwe Brandweer zijn geïnspireerd op de oude kazerne. Het hele interieur hangt vol met oude foto’s en verwijzingen naar die tijd. Er hangen zelfs oude ladders aan het plafond.

 

Op het menu staan vooral vleesmaaltijden zoals spareribs, schnitzel, een mixed grill of verschillende burgers. Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere mogelijkheden zoals vis van de markt, salades, borrelhapjes en vegetarische kaasfondue of quiche. Echte brandweermannen en -vrouwen moeten natuurlijk een stevige hap hebben. Het eetcafé heeft ook haar eigen speciaalbier genaamd de Brandblusser.

 

Naast eten kun je voor extra gezelligheid spelletjes lenen uit de spelletjeskast of een pubquiz reserveren vanaf 15 personen. De link met de overburen zijn ze overigens nog niet kwijt. Door gebruik te maken van één van de twee Pathé menu’s is het mogelijk om een driegangenmenu en kaartjes voor de bioscoop aan de overkant te reserveren. Een gezellig avondje uit voor een goede prijs. 

 

Eetcafé D’ouwe Brandweer is van maandag tot en met donderdag open vanaf 16:00 en van vrijdag tot en met zondag vanaf 15:00.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com