Stadspark Drafbaan Evenemententerrein
Concourslaan 10, 9727 KD

Stadspark Drafbaan Evenemententerrein

De drafbaan Stadspark is een unieke locatie voor grote evenementen aan de westkant van de stad Groningen. De drafbaan is onderdeel van het Stadspark, dat in het begin van de vorige eeuw werd ontworpen door landschapsarchitect Leonard Springer. De drafbaan is ieder jaar de plek waar het Bevrijdingsfestival Groningen plaatsvindt. Ook hebben heel wat grote namen hier opgetreden. O.a. waren er grote concerten van de Rolling Stones, Rammstein, Guns n' Roses en Tina Turner. 

 

Evenementen

 

De drafbaan is een geschikte locatie voor grootschalige evenementen, zoals grote (pop)concerten, het bevrijdingsfestival en volksfeesten. Daarnaast worden er op de drafbaan ook dance en music evenementen georganiseerd, zoals Free Your Mind, HullaBaloo maar ook het Rapalje Zomerfolk festival. 

 

Voorheen was de drafbaan Stadspark een drafbaan voor paarden en konden bezoekers koersdagen bezoeken. De paardendrafbaan bestond al in 1886. 

 

 

Bereikbaarheid

 

Het is vanaf het Centraal Station ongeveer vijf minuten lopen naar het Stadspark. Vaak worden er tijdens evenementen tickets verkocht voor een Park & Walk.

 

 

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com