Martinikerk
Martinikerkhof 3, 9712 JG

Martinikerk

Gelegen aan het Martinikerkhof 3 is deze kerk dagelijks te bezoeken, behalve wanneer er huwelijken of evenementen zijn.

 

Een beetje geschiedenis

De basis van de huidige Martini Kerk is een Romaans-Gotische kruisbasiliek die werd gebouwd in de eerste helft van de dertiende eeuw. Gedurende de eeuwen is de kerk vaak aangepast en gerenoveerd, net als de kerktoren. De Martinitoren werd gebouwd tussen 1470 en 1550, nadat een voorganger in 1468 was ingestort. De 'nieuwe' toren stortte in 1577 in nadat hij vlam vatte door het ontsteken van vreugdevuren. De toren werd pas in 1627 hersteld. De 97 meter hoge Olle Grieze kan bezocht worden door een kaartje te kopen bij de VVV in 't Forum.

 

Openingstijden

De Martini Kerk is regelmatig open voor bezichtiging. Mensen sluiten nog steeds gemeentelijke huwelijken in deze prachtige kerk.

Maar er zijn ook nog steeds protestantse diensten elke zondag, tweemaal.

 

Hoe de kerk te betreden

In de zomermaanden is de toegang tot de kerk via het hoge koor en in de wintermaanden via de Kosterij. 

 

Evenementen

De kerk wordt vaak gebruikt voor allerlei evenementen. De actuele openingstijden kunnen per dag veranderen vanwege: een evenement. De toeristische openingstijdenkalender toont de actuele bezoekersinformatie voor elke week/maand. De evenementenkalender  van de Martinikerk laat de evenementen zien die hier plaats vinden, zoals klassieke muziek koren. 


Toegangsprijzen

Wanneer de kerk open is voor bezichtiging, moet u een symbolisch bedrag per persoon betalen. U kunt ook een zeer gewaardeerde bijdrage leveren in de collectebus bij de uitgang voor het onderhoud van de monumentale kerk.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com