Noor
Zuiderweg 38, 9745 AD

Noor

Officieel in Hoogkerk, aan de rand van de stad Groningen, staat de Theresiakapel, vroeger een klein katholiek kerkje. Hier worden tegenwoordig niet meer de mis opgedragen, maar culinaire kunststukjes geserveerd. Restaurant Noor heeft een Michelinster, een score van 16,5 van de 20 in de GaultMillau-gids en stond in 2024 op nummer 38 in de Lekker Top 100 van beste restaurants in heel Nederland. 

 

De eigenaars en chef-koks Jeroen en Marleen Brouwer hebben elkaar ontmoet op de koksopleiding, deden ervaring op in verschillende sterrenrestaurants en runden hun eigen hotel en restaurant in Drenthe, dat eveneens een Michelinster ontving en in de top 100 van beste restaurants in Nederland stond. In 2022 openden ze Restaurant Noor. Hier laten de chef-koks hun creatieve stijl zien, die in de Michelin-gids wordt omschreven als "uitbundig", "nauwgezet" en "avontuurlijk." 

 

Als u deze smaken zelf wilt ervaren, kunt u reserveren voor een Menu Noor, een zesgangenmenu dat voor een heuse culinaire reis zorgt. Daarnaast biedt het restaurant het kortere Market Menu aan, met drie of vier gangen. Dit verandert dagelijks en is afhankelijk van wat er op de markt verkrijgbaar is. Ziet u graag hoe de keuken te werk gaat? Het is ook mogelijk een chef’s table te reserveren. Tot slot is een vegetarisch menu mogelijk op aanvraag en kunt u bij het menu natuurlijk wijn- of non-alcoholische pairings reserveren. 

 

Restaurant Noor is open voor reserveringen op woensdag, donderdag en vrijdag van 18:30 tot 00:00, op zaterdag van 12:00 tot 16:30 voor de lunch en van 18:30 tot 00:00 voor het diner.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com