Wereldburgers
Akerkhof 39, 9712 BC

Wereldburgers

Zin in een heerlijke burger? Tegenover de A-Kerk, vlak bij de vismarkt, is the place to be! Hier zit namelijk Wereldburgers, waar je in een gezellige sfeer van een kwalitatief goede en verantwoorde maaltijd kunt genieten.

 

De naam Wereldburgers is een woordspeling die verwijst naar het verantwoord ondernemen van deze burgertent, opgericht door oud-docent Jakob Wanige. Het vlees komt van de lokale biologische slager de Groene Weg en de broodjes van bakker Rob van Dijk. Ook andere producten komen uit eigen omgeving, zo komen de aardappelen voor de huisgemaakte friet direct van Groningse boeren. 

 

Hoewel het lijkt alsof er weinig keuze is in het restaurant, dat bijna uitsluitend burgers met friet en salade serveert, is de variatie aan burgers aanzienlijk. Er valt te kiezen uit maar liefst 18 verschillende burgers van rund, lam, kip of varken en zelfs 5 vegan opties. Daarnaast heeft het restaurant ook een bierkaart voor een bijpassend biertje van de tap. Andere opties voor drank zijn smoothies, wijn (kan ook per fles) en de gebruikelijke warme en koude drankjes.

 

 Het restaurant is elke dag open van 13:00 tot 21:30. Als u van de bovenstaande kaart wil genieten vanuit uw eigen kamer, kan dat ook. Wereldburgers biedt bezorging en afhaalopties aan van 16:30 tot 21:00 via hun eigen website, of via Thuisbezorgd en Uber Eats.

Do you want to make changes to the content of this page, please email info@boostmybookings.com