Kinderprogramma in Groningen tijdens de voorjaarsvakantie

Jan 31, 2024 • 16 minuten leestijd

Kinderprogramma in Groningen tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie in Noord-Nederland staat voor de deur!

Van 17 februari tot en met 24 februari begint het, en in het zuiden des lands een week eerder.


Als je tijdens de voorjaarsvakantie naar de stad Groningen gaat, is er veel leuks te doen voor kinderen. Maar voor ons Groningers kan dit lijstje juist dé reden zijn om deze voorjaarsvakantie thuis in Groningen te vieren met het gezin! Wij geven jullie graag een GROOT aantal tips om de verveling tijdens deze voorjaarsvakantie te voorkomen!


Zaterdag 17 februari 2024 | Rijnreisje (6+) | Groot Theater

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. Rijnreisje (DE Toneelmakerij) neemt je mee op een avontuur, een barre reis van honderden van kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een ontroerend schilderij met talloze levensgrote pop-up decors, voor iedereen vanaf zes jaar. Foto: JanHoek.net

 

Tickets 

 

 

Foto: JanHoek.net


Zaterdag 17 februari 2024 | Zelda Speedrun | Groninger Forum

Marc Evers brak in 2022 het internationale snelheidsrecord met het voltooien van de game The Legend of Zelda: Link to the Past. Marc is al vanaf jonge leeftijd een fervent gamer en Zelda was altijd zijn favoriet. In de wereld van het speedrunning (wedstrijden zo snel mogelijk uitspelen) heeft hij zich de afgelopen jaren naar de top gewerkt en is hij een graag geziene gast tijdens toernooien. Op 17 februari komt hij naar het Forum om Zelda heel snel af te ronden. Je kunt meekijken op het grote LED-scherm in de hal van het Forum. 

Na afloop geeft Marc tips zodat je zelf sneller kunt spelen. 

 

Meer informatie (gratis evenement)

Zaterdag 17, 2024 | Workshop Tandpasta maken| Universiteitsmuseum

Nu heb je de kans om te ervaren hoe het is om als wetenschapper in een laboratorium te werken! In een laboratoriumjas leer je tandpasta maken tijdens deze workshop. Ook krijgt u de tandpasta mee naar huis, zodat u met uw eigen tandpasta uw tanden kunt poetsen. Zo blijven je tanden mooi wit en schoon!

Na de tandpastaworkshop, of vooraf, kun je nog een speurtocht doen op onze Masterminds tentoonstelling. In deze tentoonstelling hebben we ook leuke tentoonstellingen voor kinderen. Denk aan een zenuwspiraal of vergrootglas om voorwerpen te bekijken. Veel plezier! 

 

Tickets
 

Zondag 18 februari 2024 | Afdichtingen losmaken | Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen helpt zeehonden en hun leefgebied, UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Het zeehondencentrum werkt hard om te voorkomen dat zeehonden in de problemen komen. Komt een zeehond in nood? Deze zorg wordt vervolgens verleend, deels achter de schermen, deels zichtbaar voor bezoekers van het centrum. Het is een hele belevenis om het centrum te bezoeken en dit kun je tijdens de voorjaarsvakantie ook met je gezin doen.
Wil je echt een bijzondere activiteit ondernemen? Regelmatig laten ze de gezonde zeehonden weer los in de Waddenzee. Ondanks dat het prijzig is, is het een hele bijzondere ervaring om op de boot te mogen gaan.

 

Tickets en informatie

 


Zondag 18 februari 2024 | Diarree is mijn favoriete kleur | Groot Theater

Deze voorstelling zoekt naar schoonheid in het lelijke. Want wat de een smakeloos vindt, vindt de ander prachtig. Samen met het publiek onderzoeken we wat er eigenlijk bedoeld wordt met het woord ‘succes’. Wie bepaalt wat cool of mooi isiful en waarom? Wie bepaalt of iets kunst is of meteen de prullenbak in mag? Kun je er misschien anders naar kijken?

Maken we ons niet te veel zorgen over het oordeel van anderen?

 

Meer informatie en tickets
 

Zondag 18, zaterdag 24 en zondag 25 februari 2024 | Workshop Slijm maken | Universiteitsmuseum

Wetenschappers doen onderzoek aan de universiteit. Dat gebeurt soms in een laboratorium. En nu heb jij de kans om dat ook te ervaren! In een laboratoriumjas leer je tijdens deze workshop. Een beetje vies misschien, maar erg leuk!

Leuk om te weten: je kunt het slijm ook mee naar huis nemen. U krijgt van ons een speciale container om deze mee te nemen.

 

Tickets

Zondag 18 februari 2024 - Vrijdag 23 februari 2024 | Waterpret | Tropiqua in Veendam


Zwemmen is altijd leuk en gezond tegelijk! Speciaal voor kinderen wordt er tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks een waterhindernisbaan uitgezet, wat natuurlijk de ultieme activiteit is. Tropiqua is een subtropisch zwemparadijs. Het water is 32 graden en zeer aangenaam.
 

Meer informatie

Maandag 19 februari 2024 | De magie van filmgeluiden | Groninger Forum

Ontdek de kracht van geluidseffecten in de filmwereld! 

Wist je dat veel van de geluiden die je in films hoort, helemaal niet op de filmset zijn opgenomen? Later in de filmstudio worden geluidseffecten toegevoegd om de scènes spannender of grappiger te maken. Denk maar aan voetstappen in de sneeuw, een piepende deur of zelfs het gekke geluid van een ruimteschip! In deze workshop maak je met alledaagse voorwerpen en lichaamsgeluiden de leukste of meest bizarre geluidseffecten voor een filmfragment.

 

Tickets


Maandag 19 februari 2024 | HELP, HELIKOPTEROUDERS! (8+) | SPOT Stadsschouwburg

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn en de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt met jou op volle snelheid door de wereld van opvoeden en grootgebracht worden. Laat je meeslepen door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma's en pittige discussies. Een humoristische familieshow – voor alle kinderen, Pizza Papa's, Loeder Moeders en Dolfijnouders van 8 tot 108 jaar. 

 

Tickets


Dinsdag 20 februari 2024 - vrijdag 23 februari 2024 | Indoor Springkastelenfestival | Martiniplein

 

 

Tijdens de voorjaarsvakantie van dinsdag 20 t/m donderdag 23 februari 2024 is Martiniplaza omgebouwd tot een groot Mega Indoor Springkussenfestival.  

Als deskundige en moeder kan ik je vertellen dat je hier gegarandeerd je calorieën verliest. Het parcours is best een uitdaging en dat zijn de kinderen ook niet te stoppen, de kans is groot dat je de cursus meerdere keren gaat doen! 

 

Tickets


Dinsdag 20 februari 2024 t/m donderdag 23 februari 2024 | Gratis inloop | BIJ VRIJDAG

Tijdens deze speciale Free Walk-in stappen jullie allemaal in de raket en vertrekken jullie naar de ruimte. In de kelder van de Walstraat betreden we een heel nieuw universum.

Hoe doe je dat eigenlijk, wandelen in de ruimte? Of zwevend slapen, zonder zwaartekracht? We gaan bijzondere planeten ontdekken en wellicht komen we ook buitenaardse wezens tegen! Hoe zouden ze eruit zien en welke taal spreken ze?

 

Tickets


Dinsdag 20 februari 2024 Vrijdag 24 februari 2024 | Vakantie Sprintcursus Schaatsen | Kardinge

Het is een echte aanrader om te leren schaatsen, zodat je kunt genieten van de ijsbanen in en rond Groningen en misschien af en toe zelfs op natuurijs kunt schaatsen! Groningen is een echte sportstad! In de voorjaarsvakantie kun je een spoedcursus volgen gedurende 4 dagen (dinsdag t/m vrijdag) 09.00-10.45 uur of 11.15-13.00 uur


Meer informatie 

tickets

 

 

Woensdag 21 februari -2024 | EMOJI-EXPLOSIE (8+) | De Machinefabriek, Bloemstraat 38

Emoji Explosion is een neon visueel spektakel. Een voorstelling als een spel, met emoties als superkrachten. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. Achtbaan van emoties
Voor Mo loopt de spanning vaak hoog op tijdens het sporten. Vooral als ze als laatste wordt gekozen of als ze een wedstrijd verliest. Dan raakt het haar: haar bloed begint te koken en ze lijkt te ontploffen van emotie.
Ze voelt dat alle ogen op haar gericht zijn; schaamt zich voor haar tranen en zou willen dat de vloer van lava was, zodat ze naar haar favoriete spel kon teleporteren – waar ze zich op haar gemak voelt. Ook zou ze het liefst een controller op school hebben waarmee ze haar offline emoji's kan besturen.

 

Tickets

 

Donderdag 22 februari 2024 | GELUKKIGE LUUK (4+)| SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38

Mister Monster, maker van prijswinnende voorstellingen als The Gruffalo en The Crazy Tree House, presenteert een fantastische theatershow vol fysieke humor en handgemaakte special effects.

 

Tickets

 

Trailer

 

Donderdag 22 februari 2024 | Club WOW 'TENT'(1+) | Groot Theater

Twee spelers bouwen samen met jou een tent. Help jij mee de doeken te vinden, de ritsen aan te sluiten en de stokken bij elkaar te houden? Onder de doeken ontstaat langzaam een nieuwe wereld. Hoor je het ritselen van de bladeren, de regendruppels? Zie jij de kleuren die door het canvas heen schijnen, de schaduwen van de bomen? Je kunt deze wereld samen met je ouder of alleen ontdekken. Durf jij een stap te zetten richting het onbekende?

 

Informatie en tickets

Zaterdag 24 februari 2024 | Maak een wereldreis door Wonderland! | Forum Groningen

Verzamel postzegels, speel spelletjes en leer meerOp een speelse manier over verschillende culturen van over de hele wereld! Dit is een gratis, open evenement.
In samenwerking met Forum Groningen organiseert Rotaract Groningen International een interactieve middag in het Forum waar kinderen (ongeveer 8 jaar oud) en hun ouders kunnen proeven van verschillende culturen door interactie met studenten uit verschillende landen.

 

Tickets zijn niet van toepassing, de toegang is gratis!

 

Zaterdag 24 februari 2024 | PrentenboekjesFestival | Martiniplein

In de tuin, op je balkon, recht voor je neus op straat: dieren zijn eigenlijk overal om ons heen! Op zoek naar kleine kruipers op de grond, zingende vogels in de lucht en spinnende katten op straat: ga met ons mee op avontuur en ontdek alle dieren in de tuin!
Beleving staat centraal tijdens het Prentenboekenfestival. Twee theatervoorstellingen aangevuld met vrije speelmomenten in de foyer vormen samen een complete theaterervaring voor peuters, kleuters en hun ouders.

 

Tickets en informatie

 

Zaterdag 24 februari 2024 | Blaauwbek Marathon | Blauwe Stad

De Blaauwbek Marathon is een hardloopwedstrijd in de Blauwe Stad.

 

 


Dit jaar heb je de kans om deel te nemen aan één van de spannendste hardloopevenementen in de regio Oldambt, oftewel de nieuwste marathon van Nederland. Want wie wil er nou niet bibberend genieten van een prachtig stukje Groningen? Kies voor de 5km, 10km, 21,1km of 42km door het Oldambtlandschap in de Blauwestad. Liever wandelen? Ook dat is mogelijk! Ren de 10 km of 20 km. Er is ook rekening gehouden met de jeugd.

 

Meer informatie en tickets

Zondag 25 februari 2024 | De Stadjersmarkt | Martiniplein

In vintage we trust ;-) Hou jij ervan om tussen de kraampjes met allerlei leuke tweedehands spullen te slenteren? Dan is deze rommelmarkt een echte aanrader.
Antiek en gebruikt, veel vintage, brocante en curiosa en een beurs met rondreizende handelaren met nieuwe goederen. Met regelmatig livemuziek en een gratis kinderattractie op elke markt maakt dit het programma compleet voor vele uren snuffelplezier. Vroeg reserveren voor de Stadjersmarkt is een must, aangezien de Stadjersmarkt vaak al enkele dagen van tevoren volgeboekt is.

 

Meer informatie en tickets


Zondag 25 februari 2024 | PECH (8+) | SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38

PECH van George en Eran productions is een muzikale magie- realistische familievoorstelling over pech waar sommige mensen meer mee te maken krijgen en anderen minder.
Saar maakt een magische reis langs vreemde instellingen en mensen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het uitdelen van de zakjes met pech. Kan ze een antwoord vinden en de pech verslaan?

 

Tickets

 

Gedurende de gehele voorjaarsvakantie | DoeZoo | Leens

Deze dierentuin ligt op een half uurtje rijden van Groningen en alles draait om insecten! Er zijn veel soorten insecten te zien en ook dieren die deze insecten eten. Kikkers, uilen en eekhoorns, maar ook hagedissen, slangen, spinnen, apen en neusbeertjes. De dieren zijn vooral buiten te bezichtigen, maar er zijn ook binnenactiviteiten mogelijk. Dit is handig als het weer misgaat. Als de zon schijnt is er ook een speeltuin en een springkasteel voor de kinderen die wat energie willen verbranden!  Goed om te weten: Elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Dus…. Wij zeggen nee tegen saaie voorjaarsvakanties!

Je kunt ons later bedanken ;-) We hebben een flinke lijst gemaakt, maar er is zoveel meer te doen als je de locaties in Groningen bekijkt! We hebben prachtige parken en de stadsmarkt is altijd een goed idee! Je hoeft je dus echt niet te vervelen tijdens de Voorjaarsvakantie in Groningen. Veel plezier!

woensdag, 31 januari 2024 | Geschreven door: Diet Daleman