Waar kijk je het EK live in Groningen?

Jun 7, 2024 • 7 minuten leestijd

Waar kijk je het EK live in Groningen?

Het Nederlands elftal en het EK

 

Nederland heeft een rijke geschiedenis in het Europees Kampioenschap voetbal. Hoogtepunten zijn onder andere de overwinning in 1988, toen Nederland hun enige Europese titel won door de Sovjet-Unie met 2-0 te verslaan. In 1992, 2000 en 2004 bereikte Nederland de halve finales, maar werd steeds uitgeschakeld. In 2008 kwam Nederland tot de kwartfinale, maar verloor van Rusland. Het EK 2012 was een teleurstelling, met uitschakeling in de groepsfase, en in 2016 kwalificeerde Nederland zich niet. Tijdens het EK 2020, uitgesteld naar 2021, bereikte Nederland de achtste finales maar verloor van Tsjechië. 
 

Het EK Voetbal in Groningen

 

Nu we weten dat het grote scherm op de Grote Markt niet doorgaat , moeten we even een plan B maken om het EK te kunnen kijken op een groot scherm in Groningen. 

 

Me, myself and I en voetbal

 

Nu moesten mijn collega's me wijzen op het feit dat er een EK plaatsvindt, zo erg is het. Ik weet dus niet of ik geschikt ben voor het schrijven van een stuk over het EK in Groningen. Maar ik ga mijn best doen om jullie opties te geven!

 

Bier en voetbal als basis

 

Voor het kijken van de EK 2024 op groot scherm in Groningen zijn er verschillende opties:

Bier en voetbal zijn onafscheidelijk. Dus een goede plek om te genieten van een spannend potje voetbal is toch wel een kroeg, bar of pub in de stad Groningen. De opties zijn reuze! 

Maar lees verder en je zult ontdekken dat er ook alternatieve plekken zijn waar je het EK kunt zien.

 

De kroegen en bars waar je het EK 'live' op groot scherm kunt kijken

 

Veel kroegen en bars in Groningen zullen ook de wedstrijden van het EK 'live' uitzenden in Groningen. Plaatsen zoals De Drie Gezusters op de Grote Markt zijn bekend om het uitzenden van sportevenementen op grote schermen. Maar er zijn zeker meer opties in de stad Groningen.

 

-    The Happy Traveler   heeft met The Happy View één van de gezelligste Rooftopbars in de stad Groningen. Hier vindt je een mooi groot scherm waar je het EK kunt kijken en genieten van een lekker hapje of een heerlijke cocktail. En ze hebben nog volop kamers beschikbaar op 16 juni dus als je te diep in het glaasje kijkt dan kun je gewoon blijven slapen. 

Het  dakterras is overdekt en je hoeft niet bang te zijn dat je het koud zult krijgen daar.


-     't Golden Fust, als je nog nooit gehoord hebt van een bucket bier, dan kun je er hier mee kennismaken.  Voor het EK verandert deze kroeg in een  oranje walhalla waar je goedkoop een Bucket bier kan kopen voor 15 euro. Studentenparadijs.

 

 

  • Bar Players, natuurlijk de ultieme voetbalkroeg van Groningen. Bar Players is een feestcafé in het centrum van Groningen waar vaak Nederlandstalige muziek wordt gedraaid.
  • Baxbier heeft speciale biertjes gebrouwen met de landen die meedoen aan de EK competitie. Er zijn twee grote schermen, hoe leuk is dat? Je kunt deze speciale biertjes ook aanschaffen als je thuis gaat kijken. Is toch gezellig? De EK Collab Box bestel je hier .
  • De Drie Uiltjes  in de Oude Ebbingestraat is een gezellig café waar je ook op groot scherm het EK kunt volgen. 
  • O'Mally's  heeft een aparte zaal met een groot scherm waar je de wedstrijd kunt bekijken.
  • Block & Barrels in het Hoogstraatje in Groningen is een gezellige pub & grillrestaurant waar je dus heerlijk vlees kunt eten. Het café heeft een binnentuin waar ze ook zomers de braai aansteken. Geniet van het EK hier!
  • Bij het Stadslab op het Suikerunieterrein maken ze een feestje van het EK. Ook kun je vip kaarten kopen voor het beste plekje!

 

Andere leuke locaties in de Stad Groningen waar je het EK kunt kijken (geen cafés)

 

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak meer in de welbekende feestcafés van Groningen kom. Dat ligt niet aan mijn leeftijd uiteraard, want ik heb de eeuwige jeugd. Dus heb ik aan het lijstje nog twee leuke toevoegingen die misschien waardevol kunnen zijn voor mensen zoals ik!
 

  • De Oosterpoort in Groningen: In de Oosterpoort zal kun je voor €7,50 een kaartje kopen voor 'De Oranje Jager op jacht naar Goud' plaatsvinden op 16 juni, 21 juni en 25 juni. Hier wordt voetbal zelfs voor niet liefhebbers een vermakelijke ervaring.

 

  • Forum Groningen heeft de Rabo Studio beschikbaar gesteld voor de ultieme EK beleving in Groningen, met een megagroot scherm. Er is ook een voorbeschouwing met Suse van Kleef, Kika van Es, Frank Heinen en Sam Planting. Tickets zijn te koop via deze link  en zijn te koop voor €12,50 en tot 25 jaar betaal je een tientje.

 

Maak er gewoon een sportieve EK avond van!

 

Niet geschoten, is altijd mis! Dus ga erop uit en ontdek gewoon de stad Groningen en kijk waar je leuk ‘live’ voetbal kunt kijken. Tot slot wil ik meegeven dat het niet alleen om winnen gaat, je wilt gewoon een gezellige avond hebben en een leuke sportieve wedstrijd zien. Thuis kun je ook prima een feestje maken met vrienden en van het EK genieten! Wil je leuke inkopen doen, ga dan naar de Markt van Groningen op dinsdag, vrijdag of zaterdag. Je vindt hier zoveel lekkers!

 


 

 

vrijdag, 7 juni 2024 | Geschreven door: Diet Daleman